Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Klobúk dol nielen pred Kusturicom, ale aj pred mladým Urosom Milovanovicom ktorý zahral Tsana naozaj veľmi dobre. Komédia nepatria k mojim obľúbeným žánrom, ale na tento film som narazil kedysi dávno na STV 2 keď boli myslím štvrtkové večery venované zahraničnej tvorbe z filmársky menej zdatných krajín a bol to tuším prvý film od Kusturicu, až po ňom som si pozrel Čiernu mačku bieleho kocúra. Naozaj veľmi vydarená vidiecka komédia. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá na těžků provokáciu :D ..Čistě komediální dvouhodinkovky v kusturicově réžii jsou vždycky ve všech směrech poněkud přepálené záležitosti a tenhle film není vyjímkou. Na druhou stranu je to poctivá balkánská kvalitka plná absurdity a nadsázky a komu to sedne do zběsiledechovkoidní noty ten se pobaví. Na mě osobně je to už trochu moc a ve střehu mě udržovala asi jen překrásná Jasna :) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie, trikrát nie. Mám z toho rovnaký pocit, ako z Felliniho a Jakubiskových filmov neskoršieho obdobia tvorby. To, čo v ich začiatkoch bolo zaujímavé, neobvyklé a ozvláštňujúce celkový dojem z ich filmov, to v neskoršom období amarounovo narástlo a stalo sa samoúčelným. Očarovanie režiséra vlastným egom zabrzdilo jeho kreativitu a v procese samovykrádania sa začal točiť, ako veverička v kolese. Nemám najmenší záujem sledovať zbierku bizarností z dedinského prostredia a s námahou hľadať to čo ich spája. Hľadať a nenachádzať to, čo chcel pán režisér oznámiť divákom. Cítil som sa pri sledovaní tohto filmu skôr ako v cirkuse, než v kine. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nevím no, hezky se na to kouká, je to plné originálních nápadů a vtipů, ale mám pocit, jako by Kusturica tak trochu vykrádal sám sebe. Není to nic nového, co jsme u něj ještě neviděli. Stále se pohybuje na pomezí poetiky a kýče, přičemž tentokrát se mi zdá, že se výrazně převažuje kýč. Navíc je film asi tak o 20 minut delší než měl být. Každopádně je mi Kusturicův styl stále sympatický. Opravdu se s ničím nepáře, neřeší nějakou politickou nebo náboženskou korektnost a prostě se baví. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zcela odpudivý film, který je jen odleskem dřívější Kusturicovy slávy - při sledování ZÁVĚTI se mi hlavou honilo cosi o úpadku stárnoucího režiséra a děsivých filmových komediích z 90. let, které tento nepodařený počin až pohříchu připomíná. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak mě to strašně nebavilo, herci mi přišli hrozní, humor nevtipný a celkové vyznění filmu více než rozpačité. Ani ten balkánský hudební doprovod se zde podle mě nepovedl a soundtrack mě nebavil. Celkově značné rozčarování, až znechucení - ten film je přiblblý až hrůza. Soudě dle nadšených místních komentářů, jsem se tentokrát s většinovým vkusem dosti minul - možná se ten film líbí lidem, kteří od Kusturicy nikdy nic neviděli, jinak nevím. No jsem zvědavý na On the Milky Road, zda si Kusturica u mě spraví reputaci. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama