Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller Jona Avneta, který udržuje divákovu pozornost jen díky standardně velice dobrému výkonu Ala Pacina, který nebyl skvělý jen proto, že mu to nedovoluje režie a scénář. Film běží docela rychle a idkyž má více než 88 minut diváka nenudí a to hlavně díky tomu, že se přavážnou část snímku pořád něco děje. Škoda podivné pointy, která patří do skupiny těch směšných a nepromyšlených. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako psychiatr a profesor na vysoké škole, kterému někdo zavolá, že zemře za 88 minut zahrál dobře, ale umí mnohem lépe. Leelee Sobieski jako jeho studentka, které od začátku nevěříte .... a máte proč. To vše v celkem slušném trilleru, které neuchvátí ani nezklame. Hudba ED SHEAMUR, (Wimbledon, Johny English). ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát klasické tříhvězdičkovsky průměrné hodnocení, ale po skončení a rozložení v hlavě sahám k hodnocení nižšímu. Tento film totiž nedosahuje ani oné průměrnosti. Al Pacino už na podobné role není stavěný a tady si navíc vybral roli v opravdu hodně fádním a špatném thrilleru, který působí, jakoby scénárista příběh napsal po noci plné vypitého alkoholu a vykouřených jointů. Zápletka odhadnutelná po třetině snímku, gradace jen posledních pět minut (nepočítám závěrečnou pětiminutovku ze školy), spousta zazděných hereckých talentů, jen ta hudba obstála jakýms takýms měřítkům. Toto novější dílko kdysi úžasného Jona Avneta se zařadilo mezi nejhorší filmy, co jsem za rok 2007 viděl. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až takový propadák jaký jsem čekal, ale celý příběh na mě působení strašně vykonstruovaně a ve scénáři je až příliš nelogičností (kdyby se dalo tolik věcí stihnout za 88 minut to by byla nádhera :-)). Al Pacino samozřejmě zahrál spolehlivě, ale jsem docela překvapen čemu se to upsal. Navíc Jon Avnet není zrovna zručný režisér a má se ještě hodně co učit. Dvě a půl hvězdičky.......... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

K "profesorovi" Al Pacinovi bych chodil klidně i na přednášky z jaderné fyziky. Pokud čekáte megathriller jako z dílny Davida Finchera asi budete zklamáni, ale pokud chcete nenáročný, zajímavý, ale vydatný zákusek s porcí tajemství, určitě jste na správné adrese. I díky famóznímu Pacinovi se určitě nudit nebudete. Pointu jsem neuhodl, ale určité podezření jsem měl :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama