Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát klasické tříhvězdičkovsky průměrné hodnocení, ale po skončení a rozložení v hlavě sahám k hodnocení nižšímu. Tento film totiž nedosahuje ani oné průměrnosti. Al Pacino už na podobné role není stavěný a tady si navíc vybral roli v opravdu hodně fádním a špatném thrilleru, který působí, jakoby scénárista příběh napsal po noci plné vypitého alkoholu a vykouřených jointů. Zápletka odhadnutelná po třetině snímku, gradace jen posledních pět minut (nepočítám závěrečnou pětiminutovku ze školy), spousta zazděných hereckých talentů, jen ta hudba obstála jakýms takýms měřítkům. Toto novější dílko kdysi úžasného Jona Avneta se zařadilo mezi nejhorší filmy, co jsem za rok 2007 viděl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěrohodné postavy, mizerně nastíněný problém, a tolik zvratů a podezřelých, až je to směšné. Nakonec to vlastně ani nedává smysl - jestli to dělala jedna holka, možná s využitím jednoho kluka, tak byla supermanka a přemisťovala se v čase a prostoru, aby vše stihla - zabalit balíček, nechat doručit, mezitím zabít dvě ženy, nainstalovat sperma, nainstalovat výbušninu do auta, a přitom musela v každé chvíli vědět, kde se profesor nachází. Fakt směšné. A to nemluvím o chybách skriptu, jako jsou občas jiné oděvy, mizející a zjevující se taxikář nebo deštník, který se objeví, když je potřeba, a pak sám od sebe zmizí. A kdepak naše maniakální studentka sehnala tak rychle výbušninu a sapík? To se asi jen tak během chvilky sehnat nedá. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Jedno musim Avnetovi nechat. Doteď jsem si myslel, že by mě bavilo sledovat dvě hodiny spícího člověka, kdyby to byl Al Pacino. Ve filmu 88 Minutes je ale nudař i on. Ono zapadnout do tak zoufale nenápaditého kolektivu v čele s kameramanem, režisérem, střihačem a hudebním skladatelem musí být pravda troch kumšt. O scénáristovi nemluvě, protože toho muselo už dávno zajet nahatýho auto, když loupal cibuli na výpadovce. Nedokážu si totiž představit, že člověk s tak nelogickým a hloupým smýšlením o světě se stále drží naživu. Herecké výkony jsou bída s nouzí, občas jsem se chtěl rozplakat, ale moje slzy se tak nudily, že to ani nešlo. Dvě hvězdy třeba za Ala, kterýho natáčení očividně nebavilo stejně jako mě sledování výsledku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Pacinovi zožeriem všetko. Kľudne aj trojhodinovú prednášku o kresťanstve, ale fakt je aj ten, že bez neho by bol tento film priemerný, miestami až podpriemerný. Ako vždy, drží tento film svojimi hereckými schopnosťami, ktoré sú samozrejme obmedzované predvídateľným scénarom a priemernou réžiou. Takýchto filmov najdete v požičovni stovky. Škoda plytvania hereckým talentom v takýchto stokrát prevarených sračkách a trochu sa aj Pacinovi čudujem, poslednú dobu (DeNiro je na tom ešte horšie), nemá práve najšťastnejší výber s výnimkou vedľajšej úlohy v Dannyho parťákoch 3. Hádam to zachráni spoločný film týchto hereckých velikánov, ktorý sa práve natáča. Ale priznám sa, že nečakám nič moc, ďalší Heat to asi nebude. Napriek tomu nikoho neodrádzam, s Pacinom je to stále ľahko nadpriemerný thriller. 60%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)

Reklama

Reklama