Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá jakoby někdo zkusil udělat inteligentní survival horor což už samo o sobě je nápad brilantní a dost lákavý. Jen si to představte, zombíků je všude plno, proč neudělat masivní vraždící mašiny, které narozdíl od zombií myslí, uvažují, běhají, jenom to mají trochu popletené v té hlavě:-) Rozhodně tedy velké očekávání, které mě první kapitolu jen tak nepustilo (film je rozdělen na 3 kapitoly). Jenže zbývající 2 už nabízejí pouze takový nemastný neslaný mišmaš psychothrilleru s občas úsměvnými prvky a to je přesně to, co podle mne přijít nemělo. Autoři se z toho prostě snažili udělat něco víc než to být mělo a tím poslali do háje veškerý potenciál. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby si aspoň páni režiséři řekli, jakého žánru se budou držet, ale proč by to dělali i přes jejich minimální režijní kvality. To by však nebyli oni, aby nepředvedli jednotématické a monotónní představení, v kterém je brakovost a vzhled ala nejlevnější video s ruční kamerou IN. Napodruhé pro mě nekoukatelné snímek, který mě znechutil svou nelogičností, nesmyslností a snahou vypadat chytře, protože si vzal na paškál tak úžasné téma jako ovládání lidí pomocí moderních technologií. Humor, který je tam strčen jako sekyra do břicha žáby působí nevkusně, absurdně a pro mě otravně. Někdo by se tady měl podívat třeba na Shaun of the Dead, aby pochopil co znamená správně namixování komedie a hororu v dokonalém poměru a zábavnosti. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Od začátku do 40. minuty poměrně vydařená atmosféra. Člověk nevěděl co má od toho dál očekávat. Pak se objevila snaha o humor, což absolutně nechápu. Kdyby aspoň ten humor fungoval, ale takhle ten fim srazil dolů. Pak se zas povedlo udělat ,,psycho", ale ve výsledku nic extra. Mohlo to být lepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidem přeskočilo úplně všude. Prostě začnou šílet a vraždit bez milosti. A chystaj se díky tý hypnotický frekvenci vyvraždit celej svět!!.... To jednou takhle navečer začali Poltegreisti makat nejen v TV, ale i v mobilech. A je pešek chtít začít žít novej život, když se kolem vás polovina lidí snaží vyvraždit tu druhou půlku. Nikdo neví, komu jebne dalšímu. Doba je zlá. Asi padne hodně dobrech lidí…. 50 minut to vypadá zajímavě. Jasně, jde jen o vraždění, ale je tu záchvěv parodie. Bohužel krátkej. Pak jde zase jen o onu brutalitu a použití vhodných nástrojů. A nejhorší je, když se děj v závěru začne podivně proplétat a motat jakoby v kruhu. Snad kvůli zajímavosti. Hovno! Zajímavého už tady není nic! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět v akci zahradní nůžky. 2.) Přesvědčím se, že milenec by neměl rozvazovat manžela. 3.) Nevěřím, že i s rozšlehanou lebkou se dá zahrát velký divadlo. 4.) Chci důkaz, že láska (někdy) bolí. 5.) Často mluvím s černou hlavou ve svěráku. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zvláštní filmík, kterému kupodivu nejvíce ublížilo to, čím se nejvíc propagoval. Rozdělení do tří částí a natočeno třemi různými režiséry totiž krom neuceleného zmatku a zbytečných kvalitativních výkyvů nepřineslo nic jiného a pozitivního. Navíc mi spíš přišlo, že se ony tři části ani tak neliší režisérskými výkony, jako spíš scénaristickými. Jo, kdyby se Signal nesl po celou dobu na vlně první části, měli by jsme na světě výbornou akční krvárnu, obohacenou o úžasnou atmosféru, fungovaly zde i dramatické prvky, mělo to spád, napětí, myšlenku, vše sice v béčkovém hávu, ale v tomto případě to bylo jen ku prospěchu věci. Herci vesměs sympatičtí, prostě nástup jak bejk. Hned druhá půlhodinka ovšem vše předešlé spláchla vesele do hajzlu. Ti samí herci ve svých rolích byli najednou nějací divní, všichni se chovali jako by vypadli z nějaké šílené parodie, původní zápletka se změnila na bláznivé žvanění, atmosféra a napětí byli též okamžitě pryč a jediné co přibylo, byla krev a "halušky". Závěrečná část si pak vzala něco z obou předchozích dění a ještě něco nového přidala, ale o skvělé završení se tady rozhodně nejednal. Sice měl děj už zase daleko větší spád, opět se objevila i atmosféra a napětí, ovšem přibylo ještě i hodně dalších halucinací a matoucích dialogů a vlastně ani nevím, jestli měl nakonec Signal vůbec nějakou pointu, rozřešení, závěr, prostě něco, co by za tímto experimentem udělalo tečku a ne rozpačitý otazník. Přesto ale hodnotím Neznámý signál jako lehce nadprůměrnou záležitost, přes hodně fakt divných scén a momentů jsem se pořád docela bavil, ale mohla to být i samozřejmě daleko lepší jízda, což naznačovala především první část. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama