Reklama

Reklama

Příběh z pera Richarda Harrise mapuje čtyři dny v životě Flukea Kelsa, trochu zpustlého bývalého oxfordského profesora historie, který se ocitne v Moskvě na konferenci k nově otevřeným sovětským archivům. Jedné noci jej v hotelu navštíví bývalý důstojník NKVD a osobní strážce šéfa tajné policie Lavrentija Beriji. Tento starý muž tvrdí, že byl v době Stalinovy smrti na jeho dače a pomáhal Berijovi ukrást diktátorovy tajné spisy. Kelso se rozhodne, že své poslední ráno v Moskvě využije k tomu, aby prověřil mužovo vyprávění. Ale z neškodné otázky v Leninově knihovně se brzy stává smrtící hon noční Moskvou až do severního Ruska a do pustých lesů poblíž přístavu Archangelsk u Bílého moře, kde se téměř po půl století ukrývalo poslední Stalinovo tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená minisérie, jejíž harrisovskou předlohu bych si rád přečetl. Možná by se člověk ale neměl dívat na všechny tři díly hned za sebou (jako já), protože potom v příběhu přece jenom tu a tam zahlédne prázdnější místo a uzná, že dvě hodiny a deset minut jsou příliš. Nic to ale neubírá na faktu, že Daniel Craig je skvělý, atmosféra snímku povedená a závěr slušně (a hlavně logicky, bez velkých "překvapivých" zvratů a jiných dějových veletočů) vygradovaný. Tři a půl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečná konstrukce příběhu, který by se mohl stát kdyby tohle a támhleto, ale nestal se a proto je to trošku těžké něco takového vůbec točit .Hezké na tom je, že v tom hraje Daniel Craig, který se snaží a na to, že to je televizní mini seriál mu to docela šlape, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle je naprosto zbytečný film, a koukat na to přes dvě hodiny je hrozně ubíjející. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dva díly fungují jako poctivá detektivka, třetí už sklouzává téměř do fantasy a uspěchaný závěr tomu nijak nepomáhá. Podle názvu s absolutní neznalostí děje jsem čekal, s jakými archanděly bude Craig svádět boj. Pravda je jiná, Archangelsk je město u Bílého moře, kde se odehrává hlavní část děje. Craig pomáhá filmu na dobrou úroveň, stejně jako hudba. V dnešní době je Archangel pro televizní vysílání téměř luxusem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá televízna rozprávka, ako by to mohlo všetko byť, keby.......ani radšej nechcite vedieť. Prvá časť sklamanie, televízia ako vyšitá. Druhá časť začína mať gule premiestnením sa na ruský zasnežený vidiek. Tretí diel už škúli takmer po veľkom plátne, akcia, prestrelky, zvraty a fajn otvorený záver. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako mohli takúto hlúposť vymyslieť. Všetko je to akoby postavené na záverečnom citáte, ktorý by sme mali mať na pamäti, ale film ako celok je megahlúposť. Záver mal ako povedať čo? Že máme sa medzi sebou strieľať, ak si myslíme, že niekto môže byť veľmi zlý? Film je kravina, vlastne takto urážam kravy, čo by som nerád. Ruské ženy, zabíjanie, otrasné prostredie, lacné triky a vtipy, požiadavka na cestu do USA k žene, trápne publikum, nuž nedivím sa, že Rusi na tom nespolupracovali, išlo len o ich potupenie a ťaženie peňazí z nostalgie na komunizmus. Hlavne, keď Stalin potomkov mal a dodnes žije jeho dcéra, toto bolo otrasne prehnané, je to taký film pre naivky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při rozhovoru profesora Kelsa (Daniel Craig) a prostitutky Zinaidy (Yekaterina Rednikova) krátce po jejich seznámení je v záběru vidět zaparkované Audi se značkou obsahující kód 007. (vesper001)
  • Stalin měl ve skutečnosti dva syny, a to Jakova, který zemřel v německém zajetí, a Vasilije, kterému se stal osudným alkoholismus. Současně měl také dceru Světlanu. (vesper001)

Reklama

Reklama