Šeherezáda a gentleman

1001 Nights

Dobrodružný / Komedie / Fantasy

Francie / Itálie / Švýcarsko, 1990, 98 min

Gabriel Yared

Tisíc a jedna noc po francouzsku: Šehrezáda je skoro prostitutka, Sindibád nikde nebyl a džin z lahve žije ve dvacátém století :-) Je to rychlé, je to vtipné a Philippe de Broca se tím vrátil ke svým starým osvědčeným kouskům. Nezapomeňte: ALLÁH JE VELKÝ A MOHAMED JE JEHO PROROK!(12.5.2003)

Scénář: Philippe de Broca, Jérôme Tonnerre(15.6.2004)

Poměrně vydařený snímek se špetkou humoru, který v TV potěšil.(15.3.2009)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Sexy Catherine Zeta-Jones, dokonce víc sexy, než Salma Hayek v Desperadu, a to už je co říci. Skvělí herci, skvělá komedie. Nevím, co více říci, určitě stojí zato vidět .... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.(14.3.2009)

• LiVentura

Svým způsobem pohádkové-zvláštní, ale Jonesová se mi tam nehodí.!!(28.11.2010)

• Webb

Nudná a nezáživná pohádka s Catherine Zeta-Jonesovou, která tu hraje Šeherezádu.(14.3.2009)

U "Šeherezády" jsem se celou dobu dobře bavil, hvězdička navíc za Catherine Zeta-Jones.(6.8.2007)

Džin se sekačkou na trávu...a spousta dalších nápaditých vtípku a ještě krásná catherine...nemůžu jinak(14.9.2005)

Nostalgie... ale take i po letech vyborna a pomerne decentni komedie s nenahraditelnou dvojici - krasna a divoka Seherezada Zeta-Jones, vystresovany a prevtipny dzin Gérard Jugnot.(15.8.2008)

Dnes jsem zahlédl kousek v televizi a hned se mi vybavilo, jak jsem se na to koukal jako malý kluk. Strašně mě to tenkrát bavilo. A i dnes jsem se u toho příjemně bavil. Velice originální zpracování pohádky.(20.11.2010)

Pohádka v zahraničním provedení - což mluví už samo za sebe. Celkem to ušlo především díky krásně Zetě.(11.3.2009)

Krásná a mladá Catherine Zeta-Jones, vtipné, nápadité a dobrodružné. Přesně to jsem čekal a taky dostal.(14.3.2009)

Posun vpřed ohledně toho, že Francouzi natočili Šeherezádu z části jako moderní pohádku. A tak můžeme vidět ve filmu televizor, kočárek pro miminka, gina v obleku s deštníkem nebo Šeherezádu tančící valčík. Je to sice trošku přitažené za vlasy, ale rozhodně originální. K tomu jsou určité pasáževtipné. Naopak mi děj připadá zdlouhavý a vyobrazení filmu se příliš nepovedlo. Viděl jsem jej v televizi a barvy byly poněkud "vyblité" (před a po filmu byly barvy OK).(20.11.2010)

Děj si nijak zvlášť nevybavuju.. v ústním hodnocení nicméně musím udělit mimořádných pět hvězdiček nadpozemsky krásný Catherine-Zeta Jones, zde debutující protagonistce řady mých sexuálních fantazií..(7.12.2006)

Je to rozhodně originální, ne třeskutě vtipné, ale příjemné. Především Zeta-Jones je kouzelná.(21.3.2009)

Podle mě náleží mezi velmi zábavné a hezké pohádky. Pár hezkých vtipů, lehce erotický podkres, který alespoň na chvíli připoutá k obrazovce i tatínky...(22.11.2010)

Pět důvodů, proč dát Šeherezádě 5 hvězdiček: 1. z nostalgie... navíc na pohádkovou komedii to byla (vzhledem k mému věku, když to dávali v TV) docela lechtivá podívaná ;) ....... 2. za celý ten nápad s Džinem Jimem, co v 6 hodin hrává s Willsonovými bridge, jezdí na motorce a v poušti pěstuje anglický trávník....... 3. za rozkošnou mladičkou Catherine Zeta-Jones a za její Šeherezádu, která je překvapivě emancipovaná - každého chlapa udržuje v představě, že je jejím pánem, přitom je to ve skutečnosti ona, kolem koho se Země točí....... 4. speciálně za Šeherezádu hrající s Jimmym monopoly....... 5. za nápad rozdělit nekoukatelnou stopáž na 4 díly, čímž se z toho vlastně stal neskutečně kouzelný seriál.(9.2.2009)

• Zevon

Moderní pojetí by mi nevadilo, celkem vtipné dialogy a humor patří k věci. Všiml jsem si, že když se na plakátu objeví nápis komedie, tak se lidi v kině smějí, i když ani až tak není čemu, prostě přišli se záměrem se bavit. Tohle je ten případ, kdy je humor vnucován, chybí tomu prostě přirozenost.(14.3.2009)

Byla by to krásná pohádka, kdyby se do toho nemotal ten Jimmy z 20. století. Do děje nezapadal, spíš ho narušoval, a ani vtipný moc nebyl. Jinak celkem hezké, i když místy trochu nuda. Ale už kvůli krásné Catherine (i když jsem holka, musím uznat, že jí to tam seklo) a sympatickému "Aladinovi" by bylo hřích dát méně než 3*....(20.11.2010)

Celkem vtipný nápad, džin je Angličan ze 20. století a snaží se žít normálním životem. Je to taková francouzská komedie, která se Vám sice hned vykouří z hlavy, ale na Catherine v jejím prvním filmu se krásně kouká.(24.11.2010)

<< předchozí 1 2