Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pokus Seveřanů o vyrovnání se South Parku nevyšel. Sráží ho především špatný scénář, v druhém sledu pak pravděpodobná domněnka tvůrců, že tento animovaný seriál je hlavně o přílišném tlačení na pilu. Ovšem i tak si myslím, že se vážnější část příběhu povedlo zpracovat dobře, především rozmanitost typů studentů a jejich "slangu". To je bohužel asi jediná opravdu kvalitní součást filmu. Zmiňované písně jsou často nevyrovnané, jedna se třeba hodí, druhá otravuje. Zde musím mimochodem pochválit dobře odvedenou práci na české verzi - překvapilo mě, že dabéři si písně, které měli na starosti, přeložili sami (nejvíce to je vidět u té Gunnarovy). Povedl se i po dalších stránkách - Petr Palouš je rozhodně překladatelská špička, ženské role byly úrodnou půdou pro hlasovou kreativitu Zdeňka Izera a učitele Gunnara excelentně nadaboval Marek Eben. Čistě pro zajímavost - v angličtině zase Terkela mluvil Adrian Edmondson (českým divákům známý ze seriálu Mladí v partě), vypravěče zase Bill Bailey (Black Books, Stopařův průvodce). Jinak celý film ani není moc vtipný, doporučil bych ho především mladším divákům, kteří si budou připadat dospělí, když slyší sprostá slova. Standartní dvě hvězdy. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kdyby všude nepsali, že je to parafráze na South Park, možná bych si to užil víc... nebo se na to nikdy nepodíval. Ale chci předznamenat, že se South Parkem to má hodně málo společného. Že je to o dětech, co mluví sprostě a taky se tam zpívá. Jinak je to úplně jiný snímek s úplně jiným (jestli vůbec nějakým) záměrem. Animace byla otřesná, ale něco mi říká, že snad schválně. Je pravda, že tohle u South Parku prochází, tady ale těžko. Takže jednu hvězdičku se skřípěním zubů za Jasona. Chvíli jsem přemýšlel i o druhé, za freestyle napsaný Adamem Svatošem a.k.a. Katem, ale s tím mají dánští tvůrci těžko něco společného. ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák pro starší, který někoho pobaví a někoho bude k smrti nudit. Když přehlídnu to že film je plný chyb (pokud si teda učitel nedokáže za 3 vteřiny sundat, nasadit a znovu sundat baťoh a přitom ještě mluvit a sedat si na židli ;-)) a to že scénář je naprosto příšernej tak můžu říct že pokud máte špatnou náladu tak vám jí Terkel a jeho (ne)přítelé svýma hláškama zvednou. Víte přece jak dobře mokré dřevo přenáší sars ;-) ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Fantastický nápad, já se bavil od začátku až do konce. Tolik barevných nápadů. Pro jednou tahle animace nevadí, protože dodává na důraz humoru v téhle komedii. Oceňuji hlavně to, že jsem se u mnoha scén skvěle pobavil. A je to jedna z komedií na které je možné koukat často a ne že po jednom shlédnutí pobaví, ale pak se na to nedá dívat. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Děsivé, děsivé, sakra děsivé. Kdysi jsem absolutně nevěděl, co si to vlastně pouštím, dodneška se musím smát tomu, jaká slátanina z dánských filmových rukou vůbec dokázala vzejít. I tak ale musím po 2 a půl roce upravit hodnocení, protože jsem začal poslední dobou animované filmy pro starší věkovou skupinu přímo hltat. A i v prostém Terkelovi se objevily hlášky, na které do smrti nezapomenu. "Ještě že ta tlustá kráva nikomu nepřistála na hlavu" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Text rapové písně v podání Terkela napsal pro českou verzi Adam Svatoš, známý spíše pod přezdívkou Deph či Kato z legendární skupiny Chaozz. (MTHRFCKR)
  • Refrén ústřední milostné písničky v překladu říká: "Prosím tě, už táhni, jsi šeredná a tvoje máma je na nic." (HappySmile)
  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)

Reklama

Reklama