Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

animace je příšerná, ale ne tolik aby mi to mohlo vadit. Samotný děj je až nechutně jednoduchý a předvídatelný, některé vtípky se nepovedli a ani hudební čísla se ve směs nepovedla (jinými slovy, vše důležité je hrozně pičoidní). Zdaleka nejhorší byla postava průvodce filmem, zbytečnější věc jsem už dlouho neviděl. Ovšem další řada věcí je naprosto božská, například každý vtípek s trubkou, ovšem jedna věc byla na hranici dokonalosti, a to geniální obsazení Marka Ebena do českého dabingu, protože jednak si dokážu jím zpívanou písničku představit na albu Bratří Ebenů, druhak je každá jeho replika úchvatně namluvena a treťjak (ne ten sovětskej brankář) jsem díky němu závěr užil jako dlouho nic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nebylo tak vostry, jak jsem cekal, ale na druhou stranu se to precejen lisi od tradicnich animaku, kde se poucuje, tady zadna pointa ve stylu musime se mit radi a podobne neni. Trosku me tam rozciloval ten vlezlej vypravec, kuli nemu byl film zbytecne dlouhej, protoze i na tech 75 minut tu je dost slabej scenar. Nicmene animace je cool, vsechny postavy tu sou naprosty dementi, takze jsou vtipny, akorat Terkel mi lez na nervy, pac to byl takovej pochcanek. A nejvostrejsi je strejda a jeho hyper vostra pisnicka o tom, jak pomahal malymu klukovi. Celkove pisnicek tu je dost a jedna lepsi nez druha. Jinak sem tam tu kapka krve ucakne, sem tam tu je naka solidni hlaska a sem tam naka sprostarna, ne nic extra drsnyho, ale pobavi to. A zaverecna pointa byla sice predvidatelna, ale pobavila. Sice jsem se docela slusne bavil, ale na vic jak 3* to neni. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Terkel má problém", ty woe je fakt jako super hustej filmík jak byl řekl nějakej čtrnáctiletej smrad, typický produkt puberťáckého mozku, najde se tu několik fakt dobrých nápadů, nechybí trochu krve, násilí (drsných scén) a fekálního humoru, ale myslím si že tento trochu netradiční ale jinak docela originální dánský animák (nic podobného v tomto žánru, v této zemi a to ani nikdy předtím, nebylo natočeno, a už i tohle je důvod k vyššímu hodnocení) , osloví určitě i dospělého, je tu i trochu tý satiry, a vůbec celé je to neuvěřitelně ujetý, něco ve stylu "South Parku", ale ty dva filmy se srovnávat moc nedají. Co mě zde zaujalo? Cool postavy a charaktery (týpek Jason se svojí posranou trubkou, smažka strýček Stewart, nebo matka Terkela, notorická kuřačka, která svítí i ve dne!), některé humorné scény, dialogy a hlášky, bombová vostrá hudba (rap, hip-hop + Kwong song), super dabing (Eben, Kotek, Izer-ten tu daboval jak strýčka, tak celou Terkelovu rodinu), mírně zklamán jsem byl trochu slabším příběhem a grafikou (3D animací), která mě moc nezaujala, ale budiž, proti gustu... Přes drobné výtky, jsem se i tak s kámoškou královsky bavil, a o tom tento film především byl, a myslím si že svoje poslání i splnil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení z Dánska. Potěšilo mě zejména to, že film je skutečně vtipný, a to docela dost. Terkelův strýc byl úžasný. Terkelův kamarád byl úžasný. Terkelův učitel byl úžasný. Jen samotný Terkel stál za hovno, což je docela škoda. Velké ocenění si zaslouží i skvostný český dabin, který film povyšuje na ještě vyšší úroveň. Krásné 3*. Nebudeme přehánět. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Deštěm se šíří SARS! Patrně se někdo v Dánsku zamiloval do South Parku, patrně někdo, kdo to neměl v hlavě zcela v pořádku. Scénárista musel být úchyl, jiné vysvětlení je jen těžko možné. Příliš lacině hrubé, vulgární, nesmyslné, aby to bylo vtipné (nebo aby to bylo cokoliv jiného). A jak píše Gr!mReefer chvalozpěvy o originálním znění - dost možná, ale anglická verze je až na písničky naprosto strašná. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Když Gunar hází ve třídě míčkem po Terkelovi, tak žádný batoh na zádech nemá, ale ve chvilce, kdy je záběr na jeho záda, už batoh má a hned poté jej zase nemá. (Hannibal92)
  • Založeno na stejnojmenném seriálu vysílaném v rádiu. (HappySmile)
  • V originálním znění herec Anders Matthesen nenamluvil jenom hlavní postavu Terkela, ale také dalších 11 osob. (HappySmile)

Reklama

Reklama