Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zmatená duše není žádné nastrojené a pestrými barvičkami namalované drama, které ve všech ohledech skončí happyendem. Lidská psychika je jako rozlehlá a rozmanitá krajina, v níž může každý zabloudit a odkud se těžko hledá cesta ven. Matthew Perry vdechl život postavě, která si prochází velmi těžkými duševními stavy, a ztělesnil ji s noblesou. Občasné úsměvné scény jsou prostřídány dramatickými okamžiky, u nichž nelze předvídat, jak se promítnou na Hudsonové psychice. V některých pasážích snímku jsem se doslova sžil s hlavním hrdinou a v jiných jsem se cítil jako někdo, kdo vše sleduje z jistého nadhledu - zcela neosobně. Vztah Lynn Collins a Matthew Perryho působí neskonale krásně a je asi důvodem, proč zaokrouhluji hodnocení na 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné nezávislé drama, které se ponoří do nitra člověka trpící úzkostmi a rozeznáváním reality. Matthew Perry dokázal, že s přehledem zahraje i dramatickou roli. Vždy jsem v něm viděl Chandlera, ale po tomhle filmu se můj názor na něj hodně změnil. Škoda trochu zpackaného konce, protože jsem vážně uvažoval o pěti hvězdičkách, ale nakonec zůstanu u čtyř. Povedené 90 minutové drama, které zaujme a uteče velmi rychle. Mohu každéme jen doporučit...... ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Čtyřicátníkovi šibe a nejlíp se cítí sám při sjíždění trilogií a golfovýho kanálu. Jednou se mu pokusí pomoci zachovalá padesátnice, ale ve chvíli, kdy na toho pokrytce vypadne ze skříně její kostlivec, otočí se k ní zády, aby mohl znovu-upnout svoji víru v uzdravení na lásku k roztomile potrhlý pětadvacetiletý šťabajzně. Toho konceptu, že i když je chlap totálně v prdeli, starej, nemehlo, podivín, blbeček, gauner či šprťák, je to fuk a scénář ho ziskem lásky fešandy nakonec stejně vezme na milost, ale ženská, chudák, musí bejt chytrá, trhlá jen, dokud je to milý a v mezích a hlavně – krásná a minimálně o 10 let mladší než hrdina, mám už plný kecky. Chápu, že přát Chandlerovi na klepkách (i když je magor - což jsme semtam všichni) srdce řekněme ošklivý tlustoprdky (nebo i jen průměrný paní) je pro obecenstvo složitější, neřku-li nemožný, ale aspoň ze života. Tohle už mě nudí - jako, bohužel, celej film, kde mě navíc většina postav jen štvala. Za polovic... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fajn filmík ze života, kterej i když neni náš, docela klidně jím být muže. Upřímně - komu občas nehrabe? A někomu z nás to ani nevadí. Hudsona naopak zaskočí, že se mu rozsype osobnost a pohodovej veget. Koktejl dovedně namíchanej z vtipu, melancholie, sebemrsku i romantiky, ale šprajcuje se mi to na zlatíčku "Chandlerovi" a že to řeknu já, milovnice Přátel ... fuj mi! Přitom se kluk snažil, sou mač, ale to je prd platný, když mě jeho depka nehodí do ... někam. Lepší 3*. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jsem zrovna v nějakym divnym rozpoložení, normálně bych dal 4, ale moc mi to sedlo. Matthew Perry je pro mě navždy Chandler (-kterýho já moc rád), a tady zaválel úplně na jiný frontě. Lynn Collins je krásná, opravdu krásná!! A filmu dám 5, co by ne?! Po druhým zkouknutí jsem chtěl z hodnocení trochu ubrat... ale asi nemám proč. Není to tak "hustý", jako třeba Mr.Nobody, ale za to to určitě stojí... Absolutní hodnocení tak dávám zčásti i pro ty scény v půl pátý ráno, na pustých ulicích... sám tohle znám a mám ty chvilky moc, moc rád!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)
  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama