Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že by Asijský film předčil Americký Remake, tady tomu však bylo.. The Shutter je Nadupaná Scary Duchařina jedna z nejlepších vůbec.. Clona je zbytečný remake, ve kterém hrajou pouze příjemnější Herci, ale musím však poděkovat za velmi příjemnou scénu, kde se problikává obraz Fotoaparátém! To je pro mně Creepy Scéna jako Mrak! Objevil jsem jí pouze v Apollu 18, Los de Julia Ojos a právě tady v Shutteru! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý horor, ktorý by sa ani hororom nemal nazývať. Pár ľakačiek, ktoré vyzneli trápne. Zápletka, ktorá nie je najhoršia, ale spracovanie je podpriemerné. Herci zahrali tak ako som čakal, teda nie je na čo pozerať. Plagáty neupútali, trailer iba minimálne. Nečakal som veľa, ale dostal som prekvapujúco ešte menej. Nepomohli ani technické vymoženosti v mojej obývačke, ktoré by aspoň zlepšili filmový zážitok. Naozaj škoda slabého scenára a neskúsenosti režiséra. 38% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad remaky, lebo niektore su horsie /Souboj Titanu 2010/ ako original, niektore zase lepsie. No a u tohoto filmu Clona je remake podstatne horsi nez Shutter z roku 2004. SEm-tam sice strasidelna atmosfera je, ale hororove sceny su odflaknute a reziser Masayuki Ochiai odviedol len priemernu pracu. Cirych 50 % ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak tenhle film mě zrovna dvakrát nezaujal. Vůbec jsem se nebál, ani jednou jsem sebou neškubl hrůzou, ani jednou jsem nevyjekl, zkrátka jsem to normálně v klidu pozoroval a čekal jsem, kdy už přijdou ty strašidelné pasáže. Jenže za celou dobu filmu jsem se bohužel takovýchto pasáží nedočkal, takže místo hororu jsem vlastně celou dobu sledoval pouhé drama s trochou napětí. A to mi věřte, že mě dokáže vyděsit v hororech prakticky všechno, já jsem člověk, který se lekne velice snadno, takže v tomto případě je asi někde chyba. Ale pokud tedy pominu, že to měl být horor a budu to brát jako drama s trochou duchařiny, tak to alespoň na ten mírný podprůměr docela funguje, ale to je tak všechno, protože tu není nic navíc a celou dobu jsem prakticky jen čekal na něco, co nepřišlo. A příliš tomu tedy nepomohli ani herci. Proti Joshuovi Jacksonovi osobně nic nemám, ale tuto roli jsem mu zrovna příliš nevěřil, nepůsobil na mě zkrátka důvěryhodným dojmem a i v tom zřejmě může být kámen úrazu. Tohle je tedy po všech stránkách skutečně zklamání, asi jsem prostě čekal něco docela jiného. Po zralé úvaze, kdy jsem váhal mezi dvěma a třema hvězdama jsem dospěl k názoru, že vzhledem k mému zklamání zvolím tu horší možnost, takže filmu uděluji dvě podprůměrné hvězdy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? Spojení Japonsko /amerického stylu duchařin v jeden film. A k tomu se to celé odehrává v Japonsku a hlavní hrdinové jsou američani. Takový paskvil se teda moc nepovedl. Hlavní hrdince se zjevuje náká dívka, z které se vyklube bejvalka jejího přítele, který se on chtěl zbavit. Ale nák ji vymazal z paměti. A ona se mu to snaží vrátit, jak obehrané klišé. Nic moc zajímavého na tom není, atmosféra slabá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama