Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

T2 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont si vždy vedel nájsť dobrú tému na spracovanie a dokonca aj týmto televíznym filmom prekvapuje a v rámci možností ponúka nadštandardný zážitok, kde zažijeme niekoľko šikovne zvládnutých scén, dej si po celý čas udrží pozornosť, herci sú fajn, celkové spracovanie(vyhrabávanie s pod zeme, labyrint v dome) ide v jednoduchej paralele ale za to moc účinnej. Jedná z najlepších televíznych produkcií čo som videl! /90%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noční můra E. A. Poa! Joanna je pěkná čubka, které nestačí svého muže Clinta podvádět s Cortem, což je pro změnu zase pořádný sviňák. Rozhodnutí manžela zbavit se je naplněno, jenže tím horor teprve začíná. Štěstí, že byl Clint pohřben ledabyle a Joanna nebyla ve svém jednání důsledná. A když Clint zjistí, o co všechno přišel, usoudí, že oběma milencům udělá ze života peklo. Film se mi líbil ještě více než před lety a ve světle řady nedomrlých thrillerů a hororů posledních let ho shledávám jako velice podařený. Pěkný byl nápad s domem. Jen s tím rotvajlerem by mě nikdo natáčet nedonutil... ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný televizní kousek, který stojí především na vynikajícím nápadu a perefektním výkonu Tima Mathesona. Děj nabízí pohled na zdánlivě ideální život Clinta (Tim Matheson), který po návratu z New Yorku, na svém rodném venkově vybuduje lukrativní stavební firmu. Bohužel si z New Yorku přiváží i čubkózní manželku, které venkov nevoní. A ta se rozhodne se svým milencem nebohého Clinta zbavit a schrábnout hromadu peněz za prodej firmy. Jejich plán ale nevyjde podle jejich představ a Clint vše přežije. Poté se vrací a rozjíždí krutou pomstu. Jak je již výšeno zmíněno, snímek stojí především na vynikajícím nápadu, který vymazleným způsobem zpracovává a převážně v druhé polovině z něj těží maximum. Bohužel první polovina je daleko slabší. Vše zachraňují kvalitní herecké výkony a dle mého názoru perfektní konec. Navíc dílko disponuje kvalitní atmosférou a řadou perfektních scén jako jsou probuzení Clinta v rakvi, nedokončená balzamace těla, či dřevěné bludiště na zrádné krysy. Podtrženo sečteno, jedná se o zdařilý televizní thriller s kapkou hororu a černého humoru, který dokáže pobavit s přehledem na čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kousku nemam co bych vytknul Darabont se pri svem debutu dostal na vrchol kteremu se pri pozdejsich buhvikolika oscarovych dramatech ani nepriblizil film s tak luxusne depresivni atmosferou aby clovek pohledal ritka video v edici horor vydava vesmes pekny sracky ale semtam vytahne i nejaky ten zapomenuty klenot jako tenhle nezapomenutelna kombinace deprese pomsty a velmi cerneho humoru ja mam jasno co je Darabontuv nejlepsi film Vykoupeni z veznice Shawshank nema narok ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z hororů ,kde manžel musí z kola ven. Žena se nudí v malém městě a tak si najde milence a ten se jí snaží využít. A donutí jí zabít manžela jedem. Pak ho rychle a levně pohřbít. Tak že není teba ani pitva a on jde hned do hrobu. Jenže se probudí (jed nebyl smrtelně jedovatý), poněkud drsný probuzení v hrobě a když se dostává vem je to síla (všimněte si v márnici ho chtěli pitvat a říznou mu skalpelem do krku, ale pak přestanou ,nebot by na tom nic nevydělali, a když se pak dostane z hrobu a vykoupe se nemá na krku ani škrábanec). A je tu jak jinak než vendeta a pěkně si starou vychutnat a i s doktorem, z kterého se vyklube pěkný hajzl. Ps- kupodivu ho ani šerif jeho kámarád nepozná u hrobu poněkud zvláštní. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama