Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Fajt odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že se musí Ondřej Sekora obracet v hrobě, když skopčáci, takto zmrvili příběhy tohoto našeho dětského hrdiny !! Nevím, která skopová hlava vytvořila Ferdu, jak lyžuje na rozkvetlé louce s květy a slunící se Beruškou, kterou Ferda zasype sněhem při elegantním zabrzdění. Jen blbnou malé děti, přesně v tom stylu jako Milka, když vyrukovala s modrou krávou !!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Ferdo Mravec bol svojho času, taký vyrovnaní súper pre Včielku Maju a jeho dobrodružstvá z lesa tiež nemali chybu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedině Féérda, Ferda je nááš kamarád...Jó to byli časy, a zároveň i strašně moc dlouhá doba co jse to viděl naposled..Nejlepší byl stejně brouk Pytlík, který u mě i nadále boduje..Á ano ten slimák byl také roztomile úchvatný:-))Německé ale dobré. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Brablenci, vy neznáte brablenci? Jééé, Ferda Brablenec, práce všeho druhu. Autor Ondřej Topůrko." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z atmosféry literární předlohy zbylo jen žalostně málo, chybí tomu hravá poetika české animované školy, zůstala jenom kostra příběhů a jakás takás kresba napodobující Sekorův styl. Je to jako když vypráví něčí vtipy člověk bez špetky smyslu pro humor, který nechápe jejich pointy. Celkový dojem: 25 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Známá firma Ferda všechno znáááá.. a právě proto ho tak nemám ráda, chytrálka jednoho. A když k sobě do party vezme ještě tu pipinu Berušku, tak to teprv "stojí za to". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ferdo mravec", veselý chlapík s červenou bodkovanou šatkou okolo krku, ktorý sa ničoho nezľakne a so všetkým si poradí ma vždy niečím podvedome odpudzoval. Ani ako malé decko som nemal túto rozprávkovú postavičku v obľube. On a všetci jeho hmyzácki kamaráti sa mi zdali akýsi bizarne úchylní. Celú túto otravnú háveď by som najradšej postriekal biolitom alebo pokropil DDT. Dvadsať šesť dielny animovaný seriál "Ferdy, die Ameise" z produckie Západného Nemecka a Lichtenštajska stál za hovno. * ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Joj, kde sa podeli tie úžasné rozprávky, ktoré chodievali ráno na markíze a ja som sa nevedela dočkať víkendu a už o pol 6 som buntošila a čakala kedy sa spustí vysielanie. A samozrejme, že sem patrí i Ferdo mravec..... ()

Nettrass

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že Ferda Mravenec je celostátně hledaný kvůli tykadlům. Má to snad i nějakou souvislost s počmáranými volebními plakáty ODS. Je mi Ferdy líto, snad na něj nevezou sprej proti hmyzu. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Oproti knížkám o dost slabší, alespoň co si tak vybavuju.. Taky dabing Marka Ebena mi moc neseděl. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvá vec o ktorej viem, že je z časti aj Lichtenštajnská. Rozprávka o nebojácnom mravcovi s dobrodružným duchom a zaujímavým červeno-čiernym šálom a bielo-červenými teniskami, či bielymi rukavicami. Ako rozprávka to bolo dosť podivné, ale tak ako pri väčšine týchto, ktoré mali jednoduché animácie som aj tohto Ferda bral v pohode. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

"Slečno broučínko, hned jsem vás poznal. Vy máte přece ten nejhezčí zadeček v okolí." Aranbula chlastá a bere prášky na spaní, Pytlík zase vykládá své interpretace filmů a maluje kubistické obrazy Berušky. Nechápu, jak se tohle může někomu nelíbit. ()

Reklama

Reklama