Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

bubun 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mě překvapila depresivní atmosféra, jelikož z vyprávění přátel jsem pochopila, že to bude komedie, ačkoli vtipná scéna by se taky našla (Maggie odhaluje kamarádkám, co je její nová práce u tea and biscuits), bylo to ale spíš příjemné překvapení. Mělo to spád, a i když, jako ve spoustě filmů a nikdy to nepochopím, se i zde objevila postava, která odmítá reagovat racionálně (Maggiin syn, kterej místo, aby byl vděčný za těžce vydělaný peníze, který mu zachrání syna, dostane hysterák), a i když je tady podle mě trochu zbytečná linie lásky (ale celkem vkusně podaná), líbilo se mi to. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Krásný film o překonávání předsudků a o boji se stereotypy. Celý film stojí na výkonu představitelky Maggie, která byla jednoduše úžasná. Drbající tetky byly skoro tak děsné, jako ve skutečnosti. Jediná věc, která mě zklamala, byla diskriminace pohlaví. Jak tomu bohužel většinou bývá, nahých bab spousta, chlap nahý ani jeden. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, milé děti, ... - no, tentokrát asi především pánové: hle - jaká to skvělá ukázka mužského pokrytectví... Opravdu by mě zajímalo, kolik z vás, hoši, by dokázalo poděkovat své matce za to, co pro svého syna (a jeho syna) udělala hrdinka filmu... Krásnýho filmu. Od prvních leteckých záběrů na městečko (nebo londýnské předměstí?), tak z té výšky hezké a anglicky úpravné, podmalovaných pomalou melodií. Nemám slov, kterýma bych dokázala ocenit nenápadné hraní-bytí Marianne Faithfullové a ještě více Mikiho Manojloviče - co všechno umí vyjádřit drobným gestem nebo nepatrným pousmáním. Ten film na mě působí TAK pozitivně, vyvolává ve mně klid a jemnou chvějivou radost. Další skvost do sbírky nezapomenutelných. (To jsou teda paradoxy... ) ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Bába honivá. Začínam hanlivo, ale pravý opak je pravdou a tým je neskonalý obdiv k žene, ktorá sa musela doslova prehrýzť cez samu seba, aby vyhonila peniaze na cestu pre svojho smrteľne chorého vnuka a vykopal druhú dieru do zadku jej synovi, ktorý namiesto toho, aby kľačal pred svojou matkou a ďakoval jej, tak ju nazval kurvou. Keď je veľmi zle, tak ľudia hovoria, že sú ochotní urobiť všetko, ale v praxi to málo kto dokáže, ale táto žena to dokázala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád evropský dramata. Dokáží mě občas neuvěřitelným způsobem překvapit nebo taky naštvat. To už záleží na tom, zdali jsem u filmu ty dvě hodiny strávil rád nebo to byla akorát tak ztráta času. To je zase jejich problém, který se nikdy nerozezná, protože každé z těch dramat je jiné, každé nabídne něco jiného a ne každé sedne každému. Příběh, který se mi ale odehrával dvě hodiny před obrazovkou o Irině Palm, jak jí mnozí pod tímto pseudonymem znají, mě dokázal zaujmout. Ze začátku to vypadalo otravně. Důchodce, problémy v rodině. Jenže následně to chytlo takový spád, že jsem u toho dokázal neusnout. Nejlepší na tom ale je, že ten film, ačkoliv vypadá dost smutně a depresivně, ve skutečnosti takový vůbec není. Všechno to ten režisér bere s nadhledem, občas si z toho udělá legraci a co je nejlepší, dokáže do toho vtěsnat i pozitivní emoce, které se ženou celým filmem. Na závěr snad jen dodám...věřte plakátům. Irina Palm skutečně už ví, co je to penisový loket :-) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama