Reklama

Reklama

Věčný bojovník

  • Česko Nefritový válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Epický milostný příběh o boji mezi dobrem a zlem, ve kterém ve starověké Číně bojuje neštastně zamilovaný šermíř Kaj (Tommi Eronen) o šanci žít se svou vyvolenou dívkou Ronjou (Krista Kosonen). To se mu splní, ale v úplně jiné době a na hodně vzdáleném místě: v dnešním Finsku. Minulost se prolíná s přítomností a pomalu odhaluje Kajovi jeho pravý původ, mimořádné schopnosti a osud. Film dovedně spojuje finský národní epos Kalevala s čínskou mytologií a je poctou žánru kung-fu. Vizuálně působivý film byl dotvořen za použití speciálních efektů, jaké se v tvorbě finských umělců dosud neobjevily, včetně propracovaných bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Z čistého zájmu sem film stáhnul a shlédnul. Víc o něm snad ani říct nemůžu. Neznám Mytologii autorských zemí, takže jejich prolínaní mi stejně jako příběch zcela uníká. Pro mě to je slátanina všeho možného a za shlédnutí filmu stojí maximálně dvouminutová slušná akce, která nečekaně skončí dřív než začne. Ani už nevim za co dávám dvě hvězdy, ale opravdu téměř zbytečně ztracené dvě hodiny. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Atmosfera! Ta pochmurna, siva smutna atmsfera.....to je to, co na mna velmi pri pozerani tohto filmu zaposobilo. Neda mi nespomenut Fontanu, ktora ma podobnu naladu. Pozor vsak! Nemienim porovnavat, len prirovnavam. Podobne prelinaie casovych rovin s rovnakym hrdinom, podobne stupnovanie deja, podobnu a SKVELU hudbu, a vyustenie, ktore vo vas bude rezonovat este dlho po dopozerani filmu. Film je skvelym ozivenim mytu, a ako myt na vas tento film aj bude posobit. Cely sa nesie v pomalom rytme, kde slova splyvaju s pribehomi a bojove sceny tu niesu pre efekt ale su pozadim pre dolezite okamihy ktore vzdy znamenaju urcity dejovy posun. Necakajte od tohto kusku akcny film, ale pripravte sa na putavo odvypravany pribeh-legendu, s hlbokou, pochmurnou atmosferou. S takymto pristupom vas caka vinimocny zazitok. (8.8/10) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že takmer každý kto tento snímok hodnotí viac než kladne, toho nemá z tejto kombinácie žánrov napozeraného dosť, alebo vôbec. Nemôže tak konštatovať, že okrem niekoľkých technicky dobre spracovaných scén, ide o nudný blábol. A porovnávanie s FONTÁNOU? Tá je na podstatne inej méte, po všetkých aspektoch. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Finové se pustily do wuxia opusu, ve kterém kloubí prastarou čínskou mytologii a severský mýtus dohromady. A zde je další důkaz, jak trailery mohou „klamat tělem i duší“. Nabroušený na pořádnou akci se silným příběhem, jež pochází z jiného kraje světa, kde oční víčka přeci jen nemají k sobě blíže než čtvrt mrknutí, jsem dostal naprosto odlišný zážitek. Wuxia a akčních scén je zde velice poskromnu (k jejich počtu si vystačíme s jednou rukou) a jedna jediná davová scéna nemůže kompenzovat natěšení. Otázkou však je, zda je to vůbec špatně. Zde bych mohl nastolit dlouhý plot ze stavebních dílů „možná“, protože jsem to přeci možná jen nepobral jako celek. Možná jsem se napůl cesty utopil ve vyprávění legendy a nebo jsem to možná prostě pochopit nechtěl, kvůli kontrastem mezi tempem vyprávění a původním očekáváním… Bylo by zde spousta dalších „možná“, proto se uchýlím prozatím k průměru, ale časem kdo ví, možná že... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Značně nevyvážený, místy maličko násilně poskládaný příběh o propojení dvou dávných legend. Leč nelze mu upřít značnou dávku originality, pár HODNĚ povedených pasáží a za všech okolností - a v každém ČASE - sympatického hlavního hrdinu. A to jsou docela silné argumenty, kterými se ráda nechám ovlivnit. Tak trochu vydřené, ale přece jen 3*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film získal ve Finsku v roce 2007 dvě ceny Jussi: za nejlepší kostýmy (Anna Vilppernen) a za nejlepší hudbu (Kimmo Pohjonen, Samuli Kosminen). (Milena79)

Reklama

Reklama