Reklama

Reklama

Laa-thaa-phii

  • Velká Británie Ghost Game
všechny plakáty
Thajsko, 2006, 100 min

Obsahy(1)

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov, aby v televíznej show Ghost Game súperili o päť miliónov bahtov. Samotná hra sa odohráva v starej opustenej väznici, kde v časoch vojny týrali, mučili a hrôzostrašným spôsobom popravovali väzňov. Pred spustením hier sú všetci informovaní o tom, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke spočiatku nevenuje dostatočnú pozornosť. Veľmi rýchlo sa to však zmení... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (22)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov súperiť v TV show "GHOST GAME" o 5 miliónov bahtov. Samotné hry sa budú odohrávať v starej, opustenej väznici, kde v minulosti dochádzalo k mučeniu, týraniu a popravovaniu väzňov. Pred spustením hier sú všetci oboznámený, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke nevenuje dostatočnú pozornosť, nakoľko ju všetci považujú za scénar režiséra. Skutočnosť je však úplne iná a keď hru opustí prvá súťažiaca, okolnosti naberajú rýchly spád. Vďaka originálnemu príbehu, výberu prostredia, solídny duchársky príbeh z Thajskej produkcie. Pár lakačiek režisérovi naozaj vyšlo - 65%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to klišé, ale ázijské. Alebo možno aj euroázijské. Alebo Severoamericko ázijské?. Mal som veľké očakávania. Možno preto som taký drzý a dávam podpriemerné hodnotenie. No rozhodne to nieje tým, ako som sa vyspal. Nemám kruhy pod očami a nie som unavený. Ani z tohoto ducharského žánru. Proste ak vám niekde niečo chýba...a myslím, že ak by som si tento snímok zkukol po druhýkrát, asi by som názor a hodnotenie nezmenil. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sláva.. Tohle celkem ŠLO .. Ikdyž, co se týče příběhu je to jeden velkéj zamotanéj Slepenec.. Vůbec nevím o čem to bylo.. Fakt jsem se těžko ve filmu orientoval.. vše bylo tak náhlé a rychlé, že nejspíš nemám dostatek sebereflexe.. Nicméně lekačky se objevují už v 10 minutě a připadalo mi to jako Thajský Grave Encounters.. Pak se film začal zaměřovat na něco jiného a to mi moc nevyhovovalo.. Postav příliš MOC a o některých ani nevím jak umřeli.. Je to zajímavý, ale pro mně né dost atraktivní 6/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se sluší a patří, sice sem si nemoh vychutnant tu mrazivou atmosféru dosytosti, tak jak bych si představoval, jelikož sem byl zrovna toho času zdravotně indisponován a neustále mi teklo děsně z nosu tak, že kdybych měl po ruce sekeru, vypadal bych jako hranol, ale i tak jsem si to užil. Příběh je zasazenej do perfektního prostředí, všude šero a tma, z každý části je cítit nádech nebezpečí z neznáma, duchové jsou udělaný zdařile a herci předvádí opravdu prvotřídní strach a jejich křik působí fakt nefalšovaně, navíc skvělý finále. Zatim docela zapadlej horor, ale asi dlouho nebude ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Duchařské horrory" jsou sice mým nejméně oblíbeným horrorovým subžánrem, duchů se nebojím a lekačky na mě nepůsobí. Myslím, že není nic, co by mohlo v nějakém duchařském filmu být, abych se u toho nějak bál nebo tak nějak. Prostě jsou to pohádky, ale občas se nějaká opravdu vydaří a to je zrovna toto. Film drží diváka v napětí od začátku do konce. Vystupuje v něm sice hodně postav, ale člověk si je, přesto, že jsou to Thajci, dobře zapamatuje, jsou to opravdu dobře vypadající mladí lidé. První část filmu je velmi dlouhá a nechává diváka nonstop v napětí a v lekačkách, o šílené výjevy není nouze, tak jak Hongkong své CAT III zabarvuje do modra a ruda, zde je všechno do zelena, výtvarná stránka perfektní, kamera výborná, výkony herců špičkové (ono zahrát takový strach a děs není zrovna snadné ...). Pak se film přehoupne a začne gradovat v ještě větších obrátkách. Nestaví na gore a vraždách, ale úmrtí je zde přehršel ... Osobně na každou "duchařinu" po týdnu zapomenu a nevím o čem byla a co se v ní dělo, ale tohle si rozhodně zapamatuju. Thajci prostě poslední roky ve filmu "jedou", opravdová paráda ... Pro milovníky tohoto druhu horrorů možná i ta poslední hvězdička navíc, osobně jsem lepší "duchařinu" fakt neviděl, ani žádnou, která by se jí mohla jen přiblížit ... ()

Zajímavosti (2)

  • Využití genocidy spáchané rudými khméry ke komerčním účelům vyvolalo v Kambodži vlnu protestů, při němž mnozí požadovali zákaz dovozu jakýchkoliv thajských výrobků do země. Aby zamezili dalšímu zhoršování již tak špatných vztahů obou zemí, vystříhali tvůrci z filmu všechny narážky na skutečnou genocidu a omluvili se. I tak byl ale film v Kambodži zakázán. (Raztubyl)
  • Tvůrci filmu chtěli původně natáčet v muzeu kambodžské genocidy Tuol Sieng v Phnom Penhu, to jim však kambodžská vláda zakázala. Film byl proto nakonec natočen v jednom thajském vězení. (Raztubyl)

Reklama

Reklama