Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých skvelých filmov, ktoré sa dajú pozerať aj viacej krát a stále dokážu zaujať. Film plný posolstiev, symbolov a hlavnej myšlienky, ktorá vystihuje to staré známe remarquovské "Všetko, čo sa dá kúpiť za peniaze, je lacné". Vynikajúci scenár (podľa literárnej predlohy Jima Stovalla) s obdivuhodným spracovaním - žiadne citové vydieranie, nič prehnané a všetko plné symboliky. Hlavná postava Jason čelí obrovskej výzve - musí splniť 12 podmienok preto, aby sa dočkal dedičstva po svojom starom otcovi. Spočiatku mu ide len a len o peniaze, ale časom zistí, že šťastie sa nemeria peniazmi, ale práve darmi ktoré počas dlhej cesty za dedičstvom získava. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerna drama s mojou oblubenou detskou hereckou A. Breslin,ktora nam ukazuje ze zivot mozeme prezit alebo ho zit a plnit si sny. Bohata rodinka sa zide po smrti svojho otca a dedka pri jeho zavete kde kazdeho zaujima len co kto dostane. No jeden vnuk ma otom svoj nazor no predsa sa rozhodne prijmat ´dary´ od dedka ktore mu pomozu zistit kym vlastne je a uvedomit si niektore dolezite veci ktore doteraz prehliadal... ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný film, myslím ale, že ze scénáře se dalo vytřískat víc. Jason nečekal, že něco zdědí, o to větší bylo překvapení, že mu dědeček přece jen něco odkázal. Zjistil ale, že to nebude jednoduché a že si dědictví bude muset zasloužit. Čekají ho úkoly, které z něho mají udělat lepšího člověka. Zpočátku se do toho pustí s nechutí, ale časem zjišťuje, že život, který žil předtím, byl o ničem a že pravé hodnoty jsou někde úplně jinde. Příběh sám o sobě je hezký, ale jaksi jsem nemohl hlavnímu hrdinovi uvěřit a nebyla to chyba Drew Fullera, prostě něco v příběhu bylo jinak, než mělo být. I role Ali Hillis byla hezká a dojemná, ale na malé děvčátko trochu moc "dospělácká". Celým filmem mě prostě provázel dojem trochu nešťastně seřazených detailů, které ubrali sílu na původně dobře myšleném příběhu. Přesto, že je to pěkný film, který nesklame i dojme, je to u mě trošičku vyšší průměr 3 hvězdičky - 60%. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo malej veštkyne Pýtie z Delf, dal by som o hviezdu viac. Jej predikcie a hĺbkové analýzy ľudskej duše na úrovni Sigmunda Freuda sú prinajmenšom nehodiace sa k veku malej protagonistky, ak nie nezlúčiteľné s realitou. Niekoľko trápnych scén plus niekoľko ľahko predvídateľných scén posúva túto drámu do vôd nie príliš zvládnutých komédií. Prerod hlavného hrdinu z mamonára na samaritána za pár dní je pre mňa dosť nepresvedčivý. Ale predsa len mi niečo pozitívne dal aj tento film, pri sústredenejšom pohľade si všimnete ako chlapiík v džungli v snahe uniknúť z provizórneho väzenia, používa techniku postihnutej baletky na bedrové kĺby, presne tu som sa pobavil najviac a opakovane. Ale toto asi nebude stačiť na argumentáciu, prečo vo voľnej chvíli siahnúť práve po tomto "psom" kuse. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Film „12 podmienok dedičstva“ je film s výbornou myšlienkou, no s veľmi slabým spracovaním. Z niektorých scén mi bolo do smiechu a pritom som mal skôr plakať. Bolo to na môj vkus nejako uponáhľané a rozhádzané. Záver človeka chytí za srdce. Celkovo film nenadchne, no musím uznať, že na nízkorozpočtový film je to slušné dielo. 3,5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • Natáčení probíhalo v americké Severní Karolíně ve městě Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama