Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinný doják o tom, jak peníze mění člověka. 1) Pohádky pro dospělé jak poctivý ke štěstí přišel, či jak chudý a počestný odměněn byl, mám velmi rád. Oči mi zvlhnou a odcházím od obrazovky s pocitem, že ten svět snad není tak zlý, jak se jeví z pohledu televizních novin._____ 2) Určitá stylizace až absurdita k těmto pohádkám přirozeně patří. A tak se miliardář zamiluje do prostitutky (Pretty Woman), kongresman do pokojské (Maid in Manhatttan) a také dědicové musí vykonávat pověstné úkoly, aby si majetek zasloužili (spousta filmů)._____ 3) Nejsem ovšem rád, když ze mě tvůrci filmu dělají blbce. Emocionální vydírání (chudá umírající dívka), scénky vypočítané na efekt, napatlaná směs všeho, o čem se dramaturg, scenárista či režisér domnívá, že by mohlo zapůsobit - děkuji, nechci._____ 4) Krkolomný scénář předvídatelný od první minuty, průměrné herecké výkony._____ 5) A přesto jsem se vydržel dívat až do konce. Chvílemi jsem byl i lehce dojat. Ono to poselství je natolik nosné, že ani kýčovité fráze nedokáží potlačit obecné pravdy o životních hodnotách._____ 6) Kolik je vlastně těch darů? Ke 12 jsem se nedostal ani v závěrečných titulcích._____ 7) Oficiální text distributora psal zřejmě někdo, kdo film neviděl. Jason nedědil po svém otci, ale po svém dědovi. Svého otce miloval a nikoliv nenáviděl. Sám nepředpokládal, že čtení dědovy závěti bude jen další peněžní transakcí, jež mu umožní žít dál hýřivým životem, naopak, ani se toho nechtěl zúčastnit. Jason vůbec není "odrostlé důvěřivé" dítě._____ 8) Chápu, že v komentářích někteří opravovat gramatické hrubky (a že jich je) nehodlají, ale v oficiálním textu by se objevovat neměly - čtení otcovi (!) závěti. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Pre mňa Drew Fuller zvládol svoju úlohu na výbornú, a ostatní herci boli vlastne nadbytočný. Všetko sa to pomaly rozbiehalo do krásneho príbehu o zmene jedného človeka. Konečne zmena osobnosti hlavného hrdinu netrvala dva či tri týždne a nebola to iba láska, ktorá zmenila jeho charakter. nie zmeny v živote Jasona ako hlavného hrdinu prebiehali postupne, menili ho zvnútra a čoraz viac a viac. Každým ,,darom", ktorý obdržal sa približoval k zlepšeniu svôjho ja, spolu s ním sa menil aj môj pohľad naňho. Zasadenie problému smrti mladého dievčatka ,, jediného skutočného priateľa" pôsobilo veľmi reálne. Ukázalo nám, že nie všetky veci sa dejú v živote tak akoby sme chceli. Toto sú moje dojmy z tohto úchvatného filmového zážitku. 100% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mi přišlo, že tenhle film bude tak nějak nijaký. Nepřečetl jsem si o čem je, ale viděl jsem obal, který mě nezaujal a poslala to na náš trh společnost, která mě svými filmy zaujmout také nedokázala. Takže jsem o ten film nějak zásadní zájem nejevil. Tady je vidět, jak je důležité udělat na první pohled nevýrazným filmům reklamu, protože pak dokážou docela příjemně překvapit. Nějakou dobu na to jsem od kamaráda slyšel, že je to docela dobrý film a tak jsem se na to podíval. A ono opravdu. Příběh určitě není nijak špatný a bavil mě od začátku až do konce. Hlavnímu hercovi jsem ale frackovitost nevěřil od začátku a bylo mi jasný, že to bude sympaťák jako blázen a já mu budu z plna hrdla fandit. Taky že jo. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Předvídatelná nasládlá limonáda s trochou toho citového vydírání dala dohromady dárkový koktejl, který neosvěží, ale ani neurazí, když máte pořádnou filmovou žízeň. Jo a technická poznámka na konec - nezdá se mi, že by těch úkolů bylo 12, jak se píše v textu distributora, spíše tak 6. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi tento film nebyl doporučen, asi bych se mu vyhnul obloukem, neb bych čekal hloupou komedii plnou klišé s předem jasným koncem (ostatně nepochopitelně nepřesný český překlad k tomu svádí). Jenže opak je pravdou. I když tu podobné téma již jistě bylo a i když je tohle vděčný námět pro komedii, ani jedno z toho nesplnilo mé očekávání. Naopak, celý film je příjemně odvyprávěný příbeh, který postupně vrší jednotlivé stupně skládačky a tak si dokáže bez problému udržet pozornost až do samého závěru. Svůj podíl na tom má i jeho romantická stránka, která je velmi jemně zakomponována do příběhu a nevnucuje se. Snad jen v úplném závěru ten motýl ... Zasloužených 80 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • Starostu si zahrál Patrick McCrory, který je skutečným starostou města Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama