Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden vaných a povedených kousků v hereckém podání našeho velehrdiny Segala. Řekl bych že v této roli v clku exceloval a zaslouží si obdiv neboť tato role mu byla jistě ušita na míru. Přesumuli jsme se z vietnamu do nynějšího mafiánského podsvětí které přinášelo nečekaně zajímavé kontrasty. myslím že si tento povedený kousek zaslouží 4*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jeden ze super akčních filmů, které jsem hltal jako teenager před desetiletími na VHS od Warner home video. Tenkrát měl Seagal ještě správně drsňácké charisma, ne jako ty výplody současnosti. Holt jiná doba. Kdo to uvidí poprvné až v dnešní době, tak toho to zřejmě již neomráčí. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toscani má víc trestně stíhanejch příbuznejch než jakýkoli jiný policajt v Chicagu." A taky porušuje zákony. A bije sprostý podezřelý. A nemá rád CIA za to, že svý operace financuje prodejem drog. Za to všechno je mi sympatickej. Ovšem nejsympatičtější je mi tím, jak razantně nechal vstoupit aikido do světa filmu. Nico je zkrátka béčkově nesmrtelnej jako správnej následovník japonský verze Udo Ješity. Bavil mě on, krutopřísnej záporák Zagon se svým komandem a vlastně celej ten svět zlomenejch kostí, vykloubenejch končetin a přeraženejch nosů. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze Nico bol jeden z tych filmov, ktory kraloval zaciatkom 90-tych rokov na stokrat prehravanych VHS-skach, dodnes patri medzi ani nie tak najslabsie, ako u mna skor menej oblubene filmy z jeho filmografie. Takze tak ako v detstve, ani dnes neviem prist tomuto filmu na chut a pritom ma tieto filmy celkom bavili. Omnoho vydarenejsia spolupraca Seagala s Davisom vysla pri akcnom filme PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992), ale tento uspech sa Seagalovi uz nikdy nedokazal priblizit ziadnym dalsim filmom. Celkom zaujimave bolo vidiet aj Sharon Stone, ale kedze v tom obdobi este nebola tak slavna, ako od cias ZAKLADNEHO INSTINKTU (1992), tak ani nedostala nejaky väcsi priestor v tomto filme. _______ Steven Seagal - (Nico Toscani) +++ Pam Grier - (Delores 'Jacks' Jackson) +++ Henry Silva - (Kurt Zagon) +++ Ron Dean - (Detektív Lukich) +++ Daniel Faraldo - (Tony Salvano) +++ Sharon Stone - (Sara Toscani) +++ Miguel Nino - (Chi Chi Ramon) +++ Nicholas Kusenko - (FBI Agent Neeley) +++ Produkcia: Andrew Davis, Steven Seagal +++ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama