Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co je to, sakra, za zelenáče ??" To je, krucifix, přece Steven "po sádle ani stopy" Seagal ve svém filmovém debutu a bohužel zároveň i v svém snímku vůbec nejlepším, který vlastně nastavuje zrcadlo celé jeho kariéře !! Výborný biják Andrewa Davise, znovu variující jeho oblíbený motiv spiknutí, jasně ukazuje, proč mnozí Seagalovi prorokovali velkou budoucnost akční hvězdy.. Dvoumetrový bitkař, skutečný bojovník, působil ve svých prvních filmech nesmírně upřímným dojmem, což jej dost odlišovalo, a zároveň se však bral nesmírně vážně, což mu v důsledku později nejvíce ublížilo, na což nakonec v zásadě v souvislosti s dalšími filmy a dalšími kilogramy dojel.. Ovšem sledovat právě zde to jeho účelné a precizní aikido působí jednomu obrovské potěšení.. Stejně jako dnes jeho braky obrovské utrpení.. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

První film se Stevenem Seagalem a vůbec to nedopadlo špatně. Seagel je zde frajer, předvádí perfektní bojové umění a docela hraje i slušně. Scénář je dobrý ale má par dir. Tento snímek mně docela zaujal hudbou, když sledujeme začátek jak hlavní postava mluví o svém životě a pak jak trenuje Aikido ( nebo jaké je to bojové umění ) tak hraje dobrá hudba.Dále potěší Sharon Stone, která si ale podle mně zasloužila více prostoru . Proč dávám 3*? Když to srovnám s Nemilosrdnou spravedlností, tak ta je lepší. Potom se mi až tak moc nelíbil konec, který mi přišel velmi narychlo udělaný, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to zakončit .I tak je tento film dobrý a na Seagala výborný. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vidim že na celý csfd je nějaká korporace proti stevenovi.jinak asi neumím vysvětlit proč tak vlažně hodnotíte jeho filmy.nepočítám samozřejmě jeho vepřo knedlo zelový výplody poslední doby.první a pro mě jeden z nejlepších seagalových filmů,zaplatil si ho sám a ukázal světu jak má vypadat neúplatný hrdina který láme ruce na potkání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toscani má víc trestně stíhanejch příbuznejch než jakýkoli jiný policajt v Chicagu." A taky porušuje zákony. A bije sprostý podezřelý. A nemá rád CIA za to, že svý operace financuje prodejem drog. Za to všechno je mi sympatickej. Ovšem nejsympatičtější je mi tím, jak razantně nechal vstoupit aikido do světa filmu. Nico je zkrátka béčkově nesmrtelnej jako správnej následovník japonský verze Udo Ješity. Bavil mě on, krutopřísnej záporák Zagon se svým komandem a vlastně celej ten svět zlomenejch kostí, vykloubenejch končetin a přeraženejch nosů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama