Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem četla výpověď člověka, který byl nasazen do války ve Vietnamu. Pak byl poslán podruhé, po třetí si o to zažádal sám a po čtvrté jeho prosbě o to, aby tam mohl znovu jet, nahoře konečně zatrhli. Nechápala jsem jeho uvažování a nechápu to dodnes. Přiznal 150 zabitých Vietnamců a to je pro mě nepředstavitelná hrůza. Myslím, že jako u ženy je to omluvitelné, ale moc bych za to nedala, že i mnozí muži v tom musí mít někdy zmatek, protože normální to rozhodně není Tady bylo na pár vojácích demonstrován jen zlomek toho, jak to může s osobností, myslí a duší muže, který podstupuje něco podobného.....tady se jednalo o Irák (ve výsledku je to ale jedno kde) udělat. Někdo to zvládne a v mysli si to zablokuje, ale pak jsou tu ti druzí, kteří to nedokáží a vyrovnávají se s tím různým způsobem. Režírovala to žena, tudíž se to nevyhnulo silným emotivním momentům a ačkoliv jsem si to uvědomovala, že je to svým způsobem cílené, tak mě stejně v jeden moment Kimberly dostala a já si pro ten papírový kapesníček musela dojít. Válka je potvora v jakékoliv podobě a možná si to ani neuvědomujeme, protože jsme za pecí, ale na světě se bojuje ne jen na těch hodně známých místech, ale současně jsou jich desítky jiných, o kterých se k nám ani zpráva nedostane. Něco podobného jako v tomto filmu jsem viděla třeba ve filmu Válečníci, který byl také spíš psychologicky laděný. Viděno v rámci Projekt 52 films by Women ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po celkem solidní začáteční přestřelce se to zvrtne do nudy a občasné akční momenty to už nezachrání, obzvlášť když film působí trochu jako stěžování si na těžký úkol vojákův. Vojáci dostávaj, co si zasloužej, když jsou tak blbí a jdou do války. Rozhodně vyzdvihuju výkon Channinga Tatuma, kterej se mi začíná líbit čím dál víc (herecky, ne přitepleně). Taky Ryan Phillipe nehrál úplný hovno, což už je u něho tak trochu standart. A ještě slovo o mým oblíbenci Josephu Gordon - Levittovi: slovo. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Kimberly Peirce to podělala. Z atraktivního tématu vnitřních démonů, mladistvé na_ranosti na strýčka Sama a válečného řádění nevytěžila téměř nic. Zbylo jen tuctové drámo, kde se "jakože-něco-děje", ale ve skutečnosti je celý film úplně o ničem. Levittova postava je mizerně napsaná, takže vám je úplně jedno, co se s ní stane, Phillippe po Vlajkách našich otců jede opět na neutrál (přitom to v sobě má), Tatum by aktuálně vyhrál soutěž o nejtvrdší dub v Texasu a civilně hezká Abbie Cornish, chlastající panáky jak na běžícím pásu, to nemá šanci zachránit. Z tohohle filmu musí být blbě snad i těm vojákům, kteří stáli "předlohou". 5/10 ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nepříliš pozitivní film o mladých US vojácích, US Army a jejich problémy (vzájemné, soukromé apod.). Musím zdůraznit, že film je moc hezky natočený, Ryan je fakt dobrý herec a příběh je zajímavý. To vše překvapí hlavně proto, že asi po minutě zjistíte, že je to snímek z produkce MTV a to nebývá zárukou kvality (spíš naopak). Moc fajn je hudba i kamera, které společně dotvářejí atosféru na pomezí povinosti, bezmoci a zoufalství jednotlivých hrdinů (vojáků). Jen se snad občas mohlo trochu víc střihnout, míň kecat a Channing by měl méně hrát:-) Válka je kurva a armáda svině, politikům se nedá věřit a návrat domů není vždy tak idylický, jak jsme si ho vysnili, to vše nám nabízí film Kimberly Pierce... 75% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Válečný úvod i rozjezd hlavní roviny slibují mnohé, ale výsledek se nakonec stejně jako např. Vlajky našich otců změní ve změť amerického pat(ri)o(ti)s(m)u s nezajímavou hlavní linkou a bohužel i nedostatečnými hereckými výkony. Ryan Phillippe se v hlavní roli příliš nesnaží, Channing Tatum je dřevo a Joseph Gordon-Levitt má příliš málo prostoru k tomu, abychom začli konání jeho postavy chápat. Poselství, že válka je zkrátka svinstvo a nemilosrdně vás semele (a nadělá z vás ožralu zralého na léčení), je až příliš očividné a neoriginální. Koukněte se raději na De Palmův Redacted, který na to jde mnohem chytřeji a sděluje prakticky totéž. 5/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)
  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama