Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze všech dílů, co se týče příběhu a vůbec celkové logičnosti. Tony Jaa sice moc hereckého umu nepobral a stále do filmů tlačí své oblíbené slony (úvodní přeskakovaná na slonech je poměrně nelogická), ale vše jako vždy vynahrazují bojové scény, i když mě více nadchly variace v předcházeících dílech. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thajský Mortal Kombat aneb hlava nehlava, ruka neruka, noha nenoha, všechno zlomím. Druhý Ong-Bak se vrací kamsi do blíže neurčené minulosti a s prvním dílem vlastně vůbec nesouvisí. Nemá-li to tedy být počátek příběhu oné vesnice z jedničky, který , pravda, ve třetím díle dostane alespoň představitelný kontext. V podstatě  to ale nehraje žádnou roli a jde o to, jak moc holdujete ukázkám bojového umění. Průzračně jednoduchý příběh o pomstě  však vrcholí řežbou srovnatelnou s řáděním Uwaise v Zátahu.  Bavili pak i videoherně různorodí záporáci s různými zbraněmi i styly boje. Takže tedy pro toho malýho kluka ve mně (díkybohu za něj) prostě příjemná zábava.  Nejen ve srovnání s hrůznou trojkou povedené. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

okej..veľa kuchárok = presolená polievka :) .. ale odkedy je Tony Jaa národným thajským symbolom popri slonoch a tancoch, tak sa to dá vyriešiť.. aby som nadviazla na kuchársku metaforu - mlátičky sú takým zemiakom.. a tony je zjavne "born to fight".. a nielen on.. a idem vysávať..som zvedavá na 3 :P ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem čekal víc. Po ohromujícně tvrdé jedničce a po hyperultimátní brutolámačce s názvem Tom Yum Goong byla má očekávání prostě maximální a toužil jsem vidět něco ještě bombastičtějšího (jsem náročný, vím to) a to si myslím, že filmu nejvíc ubližuje. Přílišná očekávání. Kdyby byl tohle můj první Tony, asi bych se z akčních scén (které jsou dávkovány střídměji) zasral jako půlroční dítě po sacharidovém obědě. Za nejlepší bitku považuju tu, jenž načíná druhou polovinu snímku a kterou "ochutila" breakdanceová choreografie. Tony roztáčí ´americká kola´ a kolení vazy protivníků vřískají do všech thajských dálav (dnes jsem absolvoval obstřik kolene - nic příjemného - takže jsem hodně soucítil s úpícími nebožáky). Dalším faktem, kvůli kterému jsem nevnímal Ong Bak 2 natolik intezivně, jsou paradoxně bojové sekvence (především ty závěrečné). Jistě, působí bez debat skvěle a Tony střídá netradiční (původně rolnické) zbraně (sansetsukon - trojdílná tyč, meče, suruchin - tupý kolík na provaze) s neochvějnou technickou přesností a jistotou, ale já čekal mnohem víc klasických brutalit, které Tonyho tolik proslavily: lokty, kolena, hrany rukou, akrobatické prvky, kopy a výskoky. Nenašel jsem tu tolik přelámaných loktů, ramen, zápěstí a kolen, jak je u tohoto bitkaře z Thajska běžné. Nicméně pořád to lze definovat jako absolutní špičku v žánru akčních filmů a ostrých fyzických soubojů. Posledním záporným bodem se stal příběh, roztahaný, zbytečně zpomalovaný, navíc přerušovaný dlouhými flashbacky. Ale Tony si určitě natočením OB2 splnil svůj sen, když dokonce kvůli snímku zmizel na pár měsíců do hlubin thajské džungle, aby zkoncetroval své síly k jeho dokončení. Obdivuju stabilitu a zpevněné segmenty Jaaova těla (kotníky, kolena, lokty, ramena), protože nápor na klouby, vazy a šlachy musí být při natáčení obrovský. Do třetího dílu bych přizval víc akrobatických ranařů (viz Tom Yum Goong). Doporučuju: Tony Chu, Dean Alexandrou, Jon Foo, Scott Adkins, Lateef Crowder, Ilram Choi. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sklamanie :(. Na to aby aj akčný film mohol fungovať, musí mať určitý nosný pribeh, ktorý preklenie kecacie a a akčné scény. A toto je hlavný problém tohto filmu. Nech sú akčné scény akékoľvek bombastické (a že vačšina je), je ich relatívne málo a dej je tak neúnosne nudný a rozťahaný, že to kazí dojem z celého filmu. SIla dvoch predchádzajúcich filmoch Tonyho Jaa spočívala aj v tom, že príbeh bol síce primitívny, no viac ako funkčne spájal akčné scény dohromady. Keď prvé dva filmy boli čistokrvnou oslavou bojových umení, tu už sa tvorci snažia hrať na epický príbeh, výpravu, kostýmy....to je výrazný posun iným smerom. A tak trochu aj zrada fanúšikov Tonyho Jaa, ktorí isto podobne ako ja čakali dalšiu adrenaliínovú jazdu bez zbytočných zastávok. Škoda. Škoda preto, že čo sa týka akčných scén, tak tie ešte prekonávajú to, čo sme doposiaľ videli. Lepšia choreografia, zbesilejšie tempo a ešte premakanejšie parádičky. Ako príklad by som uviedol priam dokonalú scénu, kde Tony bojue naraz s dvoma bojovníkmi, pričom v boji strieda kung-fu a muai-thai, podľa toho s ktorým bojovníkom sa bije. Dokonalá ukážka toho čoho je Tony schopný a veľký prísľub toho, čo od nehoho ešte môžeme v budúcnosti očakávať. Ako celok, bohužiaľ, výsledok pôsobí ako nedovarok. Rada znie...Tony prenechaj pompézne dobrodružnáky Melovi Gibsonovi a Edwardovi Zwickovi a radšej si naštuduj staré fláky z Hong Kongu a zistíš, že sila akčných filmov spočíva nielen v akcii, ale aj v jednoduchosti a funkčnosti príbehu. Alebo proste režisérske žezlo prenechaj Pinkaewovi. Ten vie očom hovorím. So svojím Chocolate ťa veru prekonal. (6:5/10) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)
  • Když Ting (Tony Jaa) zápasí s mužem s copem, tak na konci zápasu, po dopadu na zem, se pod mužem pohne zem. (Duoscop)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama