Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Trochu "poučen" z předělávky Dowdleyho "REC" - Quarantine (2008), jsem si pustil tento film, o kterém jsem si myslel, jak mi sedne v rámci mého filmového založení ... No bohužel se tak nestalo. Je to pro mne zklamání. On už ten Quarantine mi jaksi napověděl, že režisér si rád hraje s handy-kamerou a tahle jeho prvotina měla být jako co?? Marně se zabývám, co mi film nabídl a dal... ? Téměř nic. Tak horror to jednoznačně není, exploitation možná v rámci těch několika handy-cam záběrů, které mne neuvěřitelně štvaly a nic na nich vlastně nebylo. Nebo prostě slepnu, ale já tam nic neviděl, všechno šlo mimo kameru, zašuměný, černobílý ... Takže žádná "jatka" se nekonala (ne že bych je vyžadoval!! ale podle komentářů jsem je čekal ...). Kdyby tam nebyly ty scény s kamerou tak jsem i spokojenější, ale když si je odmyslím, tak dostanu co? Dokument? Nikoliv. Pseudodokument? ... Možná, ale k čemu to všechno. Nic z filmu není pravda. Všechno je to výmysl, touha po senzaci, šokování diváka, touha po zdrcující originalitě ... nic víc. Film se zakládá jen na pár základních skutečných událostech, ale ty mne nezajímají. Nastudoval jsem stohy literatury o sériových vrazích a s některými jsem měl i tu čest si popovídat, takže se v tématu trochu vyznám. To co mi "dokument" nabízel byla prostě jen snůška keců typu "bububu!", tak strašné věci ten člověk konal! Ale jaké? ... "To se nedá ani říct!" - tak co z toho ... Takže člověk kouká na něco co by kdyby a je mu vnucován pocit reality. Na tyto filmy jsem už pomalu alergický, máme jich tu za historii víc ... Např.: Cannibal Holocaust (1980), Men behind the Sun (1988), Nanking Massacre (1995) plus skoro každý horror o vrazích od prvního Texasského masakru (1974) se samozřejmě zakládá na skutečných událostech ... Mě ani tak nevadí ty filmy, ale ať z nich proboha tvůrcové nedělají to, co nejsou a neblbnou nám hlavu ... Každopádně musím ocenit špičkovou atmosféru, zapůsobila i na mě, varovný význam pro každého z nás a ukázku, jak se dá člověku vymýt mozek, když mu vezmeme vše a dáme jen bolest (ale toto mnohem lépe zpracoval čistý horror-explotaition Broken (2006))... Nevěřte tomu, všechno je jinak ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne spracovanie tohto snímku diváka prevedie všetkými možnými zákutiami myslenia masových vrahov, hlavne toho z Poughkeepsie, ich zvykmi a rôznymi scenármi ich vraždenia. Nekvalitný obraz nájdených videopások síce pridáva na autencite avšak z pohľadu filmového diváka je to skôr na škodu. Mnohé scénky sú ťažko sledovateľné, navyše obraz je často roztrasený a strih chaotický. Vidím to na slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem o čom sa tu bavíme a natíska sa mi otázka prečo má vzniknúť takýto snímok ak nevychádza nedajbože aspoň z trochy reálneho základu?Jediné čo nemôžem asi pánu režisérovi vytknúť a síce,ak by som si pred vzhliadnutím neprečítala reakcie asi by som mu toto majstrovstvo len ťažko (ne)uverila.Hamba mi,pretože FOUND FOOTAGE spracovaný formou akoby dokumentu nám približuje konanie masového vraha a v spolupráci zo sekanými a rozmazanými zábermi robenými trasúcou sa kamerou je tak realisticky podané až sa to zdá byť naoko reálne.PS.nedajte sa oklamať. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pásky z Poughkeepsie se mi svého času nějakým záhadným způsobem vyhnuly, TOPka mi navíc poměrně důrazně říkala, že jako nic moc, takže jsem ani neměl chuť ten rest dohánět. Chyba! Dostalo se mi zajímavého filmového zážitku, a ačkoli jsem měl zpočátku docela rozporuplné pocity (moc kecání okolo...), nakonec jsem spokojený. Záběry handy kamery jsou ještě mnohem více "nekvalitnější" než třeba u RECu, no o to realističtější a intenzivnější. Myslet si, že je to opravdový dokument a skutečné záběry (zvlášť ten poslední rozhovor...), měl bych z toho slušnou depresi. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Realistické a depresivní, to se mi líbí. Ačkoli jsem se obával, že se nebudu moc dobře bavit u hororu točeného ryze dokumentárním stylem, bavil jsem se přiměřeně dobře a v pár okamžicích mi běhal i mráz po zádech. Když si člověk představí, kolik takových maniaků může chodit po zemi a nikdo o nich neví. Zaručeně to není ztráta času, pro fandy hororů zajímavý kousek. V každém případě začíná být subžánr found footage docela okoukaný. Lidé už by pomalu mohli přijít s nějakými inovacemi, další takový film už bych asi tak vřele nepřijal. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama