Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nielenže je Quarantine totálne drzí xerox skvelého originálu, ale aj to pôvodné čo robilo REC originálnym a výnimočným sa úplne vytratilo. Všetkci sme vedeli, že toto nemôže dopadnúť dobre. Po trailery sme všetci vedeli, že to dopadne ešte horšie než sme čakali. Ale po vzhliadnutí filmu som i tak zostal šokovaný a neveril vlastným očiam(a v školách sa zakazujú kopírovať referáty z jazyku). Quarantine je pre mňa najzbytočnojsí film, najhorší remake a opäť potvrzuje, že amíci sú banda debilov(česť vynimkám). Rec bol preto jeden z najlepších hororov minulého roku, pretože šokoval svojou neuveritelnom autentitou. Tu sa Jennifer Carpenter len snažila hrat, tak ako hrala herečka v originále. Proste všetká tá chuť, že to čo vidíme sa ozaj deje sa vytratila a pozeráme sa stupídnu kopiu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ktorý sa snaží odstrániť občasnú scenáristickú vatu originálu. Aj preto je tu viac akcie. Napriek tomu je tento film "iba" solídnym remeslom, zatiaľ čo REC mal akúsi ťažko identifikovateľnú a výnimočnú vnútornú silu. Je tu však dobrá hra s kamerou, správne gradovanie tempa a finále v tme funguje tiež... ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl být dobrým hororem, nebýt dvou vzájemně propojených věcí: debilita postav spolu s policejním sborem a s tím spojená neschopnost zbytku působit natolik seriózně, abych se na to nekoukal skrz pomyslné prsty. Policejní akce má asi tolik smyslu jako kdyby ji plánovali pejsek s kočičkou (a ti by ji nejspíš zvládli líp), naši vzteklí zombíci jsou tak rychlí že se ani nestačíme leknout a naše postavy bránit, pokud to zrovna nemají ve scénáři. No nemá smysl vypočítávat zápory, to hlavní jsem řekl: kvůli debilitě se na to snad nedá koukat jinak než z patra, a proto jsem se ke konci už spíš jen smál (a přiznám se, na konci jednou leknul). Takže aspoň za to tu hvězdičku dám. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No zas si Amici chceli niečo dokázať, že to natočia lepšie ako Španieli. Hádam by sa to aj stalo, keby boli prví ale neboli. Len okopírovali, ten istý príbeh ako v REC, nechápem načo a hlavne pre koho. Mysleli si, že keď tam dajú iných hercov ale tén istý dej tak to bude lepšie ako Španielsky originál, leda hovno, totálne zbytočný film. 3* dávam len pre hlavnú predstaviteľku J.Carpenter, ktorá má bavila o niečo viac ako v originále M. Velasco. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak mi to nakonec nedalo a na tenhle americký remake jen o rok staršího španělského [Rec] jsem se přece jenom koukl. Opravdu ty amíky nechápu. Natočit takřka políčko po políčku na chlup stejně jen rok starý film, notabene docela známý.... nechápu. Karanténa má jeden obrovský problém - u těch, kteří/ré viděli/y [Rec] se prostě nevyhne srovnání a v tomto srovnání prostě nemůže dopadnout stejně, nebo dokonce lépe, než [Rec]. A srovnání se to nevyhne ani u mě. U [Rec] se tomu "reportérskému stylu natáčení (hlavně v prvních tak 15-ti minutách) i dalo věřit, španělská Angela Vidal byla svá, ztřeštěná, přirozená, americké Angele Vidal se tohle vůbec nepovedlo, od začátku jde vidět, že prostě hraje a veškerý pokus hrát si na dokumentaristy je dost přehrávanej a já mu vůbec nevěřil. Nehledě k tomu, že Jennifer Carpenter to ze začátku vůbec nezvládala, rozjela se až před koncem. Za další, u [Rec] na mě (vzhledem k formě filmu) dost fungovalo to, že tam vystupovali/y pro mě neznámí lidé, v Karanténě hrají minimálně tři herci, které už znám a tím bylo to kouzlo "reality" dost pokaženo. Ale hlavně, Karanténa nepřišla skoro s ničím novým, až do závěrečné dvacetiminutovky to je docela nuda. A těm posledním dvaceti minutám Karanténa může vděčit za to, že to vyženu až na dvě a půl hvězdičky a ještě to zaokrouhlím nahoru. Ač byl pro mě [Rec] jen slabým nadprůměrem, v souboji Karanténa vs. [Rec] ten druhý rozhodně vede. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Všechny symptomy ve filmu jsou příznaky vztekliny. (KucC)

Reklama

Reklama