Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

petero 

všechny recenze uživatele

TPT sa zaoberá štúdiom kaziet, nájdených v dome vraha, za účelom vyprofilovania jeho osoby. Zo stoviek kaziet nám je odprezentovaných možno desať záberov. Film má svoje „svetlé“ miesta, no zväčša pozostáva z analýz vraha typologicky obsadených komentátorov. Tak ako to pri takýchto dokumentoch už býva, je to komentátormi zveličené slovami „to čo teraz uvidíte zmení váš život“, ale nič také sa nekoná, pretože to prebije veta typu „je to také strašné, že to nemôže byť zverejnené“ a tak hotová z tohto filmu môže byť ledaže tak nejaká dôchodkyňa v Amerike ktorá netuší „o čo ide“ a zbytočne ju nebudú trápiť otázky typu nevšímavosti budúcich obetí o nejakú kameru (ako príklad uvediem návštevu domu kde sa dvojica pred vrahovou kamerou, len tak narýchlo položenou niekde na nočnom stole, kľudne miluje, zatiaľ čo on sa schováva v šatníku). TPT tak ostáva niekde na pol ceste, nezapadne svojou zvolenou formou, lenže na ukázanie niečoho drsnejšieho proste tvorcovia nemali odvahu a dokonca i také kopanie do obete ostalo mimo záber. Nie že by som bol zaťažený na sledovanie mučenia, najlepší videozáber je jeden z prvých s únosom malého dievčatka, ale vzhľadom na prezentačné video kde sa vrah zakráda štýlovo k obeti som očakával viac takýchto pôsobivých nápadov. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby "dokumentů" má na svědomí John Erick Dowdle (Quarantine). Film je o nalezených páskách šíleného a mimořádně sadistického vraha, který si své hrůzné činy natáčel. Vloupával se do bytů svých obětí, unášel děti a trýznil ženy, z kterých se pak staly poslušné ovečky. Výpovědi všemožných svědků, psychologů a policistů umocňují autentický pocit z tohoto neskutečně mrazivého snímku. Hlavně konec se mnou otřásl. Přestože krve a vnitřností moc neuvidíte, je Poughkeepsie Tapes díky syrové kameře opravdu zajímavá podívaná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o masovém vrahovi nabízí děsivé pásky s oběťmi (ve skutečnosti jsou spíš děsivě natočené, než děsivé), rozličné rozhovory se zainteresovanými stranami, selhání vyšetřovatelů a rádoby strašidelný konec, co však příliš nevyděsí. Tedy o horror se vůbec nejedná, spíše jde o jakési drama jednoho psychopata. Asi nejsilnějším momentem je okamžik selhání vyšetřujících orgánů... ,,Uděláme dohodu. Nechám tě žít, dokud nemrkneš." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně možná skvělý pseudo-dokument, jemuž není problém věřit zobrazené, subjektivně nijak nevýživná záležitost. Hlavně proto, že mě v poslední době tyhle sadistické hrátky různých magorů nechávají v mírné apatii. Není tam strach, ani napětí, jen pár rozmazaných záběrů na trpící ženy, což mě docela míjí. Dowdle umí (řemeslně) líp. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Místy hodně depresivní a syrová sonda do počínání masového vraha, který si vše, včetně chytání, mučení a vraždění svých obětí natáčí na videokameru. A co dokáže udělat se svou obětí, kterou má 8 let zavřenou ve sklepě. Hodně mrazivý zážitek. Film je vyprávěn dokumentaristickým stylem, kde mluví policisté, patologové, vyšetřovatelé, policejní doktoři na fakultě, nebo příbuzní a známí vrahových obětí. Policisté našly 17 pásek, další se již nepodařilo najít...některé příběhy jsou založeny na skutečných podkladech a je hodně znepokojující, že takoví šílenci mohou vůbec existovat, aniž by byli dopadeni. Hnus. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno