Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Díky úvodnímu intru a zdařilému traileru se zdálo, že po dlouhé době se znovu podívám na celkem zajímavý horor. Ovšem v traileru byly obsazeny všechny nejlepší scény, a bohužel po celý film se nebylo ani čeho bát, .. téměř. Další z mnoha hororů, z kterých by se dalo vytěžit mnohem více, už jen díky skvělým kulisám bývalého sirotčince, než jen koukat jak 3 bárbínky lítaj po lese, trochu sjetý. Konec filmu také moc nepřidal, takže necelou hodinu a půl se člověk téměř nudí. Snaha o duchařsko,kempingovou houbičkoidní vyvražďovačku se nepovedla příliš dobře. 35 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený horůrek. Prostředí zamlžených a nehostinných lesů funguje výborně a atmosféra je místy opravdu tak hustá, že by se dala krájet. Bohužel snímku zoufale schází zručnější režie, která by dodala i nějaký ten nápad a myšlenku navíc, a ne jenom nekonečné honění lesem a hafo vesměs nepovedených lekaček. Houbičky si strašně ubližují naprostou neschopností plynule převyprávět i ten nejjednodušší a nejohranější příběh, a pak také tím strašně chaotickým střihem hororových scén, kdy jsme vždycky podrobeni jen bleskovému sledu několika obrázků a samotnou vraždu nikdy nevidíme. Nebýt toho, mohla to být i jedna z nejpovedenějších teen vyvražďovaček za poslední roky. Takhle jenom klasický průměr těžce dojíždějící na nevyužitý potenciál, jakým ty malé smrduté houby bezpochyby disponují...) No a ten závěrečný šokující zvrtat raději nebudu komentovat.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina piatich amerických študentov prichádza do Írska, aby tam experimentovali s haluciogénnymi hríbami. Chcú si urobiť perfektný drogový trip. Trapní vysokoškoláčikovia si chcú rozšíriť obzory, ale ich výlet sa zmení na hotové peklo, keď začnú jeden po druhom umierať násilnou smrťou. Tvorcovia tohto nezmyslu, režisér, scénarista a ani herci, nemajú s intoxikáciou organizmu psychotropnými hubami a ani s točením horrorov žiadne skúsenosti a na výslednom produkte je to poriadne vidno. Je to hlboko podpriemerný horrorový film plný tupých kecov a nesmierne stupidných dialógov. Dejová línia je nudná a konečné rozuzlenie úplne blbé. * ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Irské Halucinogenní horrory asi nejsou pro mě. Nápad se mi líbil, bylo to aspoň takové menší zpestření v rámci žánru, ale tady pozitiva končí. Příšerní herci, (bože jak já jsem si jejich smrt ve filmu přál, no naštěstí mi to vycházelo) umolousané tempo, pár hodně laciných lekaček, snaha vtěsnat do filmu něco jako "podivné venkovské burany" a úplnou korunu tomu nasadil konec. Nějak sem nepobíral, ale ve filmu je možné prakticky všechno, že ano. Tento film si ke svým oblíbeným rozhodně nepřidám. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nech sa prepadnem, mne sa to pacilo :) Asi preto, ze som totalny "nepozerac" horurkov a vyvrazdovaciek. Ale ked si to raz za cas pozriem, tak ma to aj bavi. napriklad ako Wrong turn. Ale chcela som teda povedat, ze aj ked to bolo stupid, koniec predvidatelny uz od prvych minut, tak som tych 86 minut fakt prezila v napati...A aj ked ma vsetci ukamenuju, ta hnusna atmosfera mi svojim sposobom pripomenula Blair witch...To bude asi tym lesom a mlhou :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama