Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Holčina cestuje časem, aby řešila teenagerské problémy své a svých kamarádů. Napravení jednoho problému však znamená, že se něco pokazí jinde. První skoro hodina byla neskutečně pomalá a nudná, potom se události trochu rozjely, ale i tak jsem celou dobu po očku sledoval čas do konce, abych měl film konečně za sebou. Pozitivní slova nemám ani pro animaci, která byla místy velmi jednoduchá a ničím zajímavá. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že jsem sledoval v angličtině, bylo to trochu komplikované a proto nedávám plné hodnocení. Vlastně je to "holčičí" film, o vztazích a uvědomování si pocitu lásky, doplněný sympaticky chaotickým "skákáním" v čase (už jen proto, že někdy je třeba víc pokusů, abyste dosáhli toho, co chcete). Každopádně nelituji, že jsem sehnal originální DVD. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka ve filmu převážně běhá, bulí nebo do něčeho vráží. A je neskutečně protivná. Neumí se vypořádat s city, reaguje hloupě. Způsob, jakým nakládá s nečekaným darem, je absolutně pitomý. Závěrečné vysvětlení a zakončení je nesmyslné a nechá víc otázek než odpovědí. Včetně toho, že by vůbec nefungovalo. Vážná doprovodná hudba mě k tomuto typu příběhu přišla rušivá. SHRNUTÍ: Takhle vypadá názorná ukázka neschopnosti naložit se zázrakem. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začal stejně jako spousta dalších - Makoto zaspala, pak musela spěchat do školy, aby nepřišla pozdě. Ale tento den nebude stejný - ve fyzikální laboratoři se stane podivná událost, která způsobí, že Makoto může cestovat zpátky v čase, a napravit cokoliv, co se jí úplně nepovedlo. S cestováním si užívá velkou zábavu, až do chvíle, kdy zjistí, že svými skoky ovlivňuje i to co se děje v budoucnosti - a hlavně jejím dvěma přátelům Chiakimu a Kosukemu. Rozhodne se své skoky použít k tomu, aby i jim pomohla... Asi jsem už moc rozmlsaný japonskými animovanými filmy Hajao Mijazakiho, a tudíž jsem touto časem skákací dívkou trochu zklamán. Kromě toho že mne úplně neoslovil příběh (a to mám obecně tématiku cestování časem hodně rád), tak ani animace mi nepřišla na takové úrovni jako filmy výše zmíněného, a koneckonců ani hudba nebyla úplně ono (opět při vzpomínkách na hudbu Joe Hisaišiho). Na druhé straně přesto všechno co jsem napsal, nemohu říct, že bych se nebavil a nebo litoval ztraceného času - i tak jde o nadprůměrně zábavný animovaný film, jen jsem očekával o něco víc... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno