Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, v němž se momenty trapnosti, WTF, úsměvnosti, lidskosti, vtipu a hřejivosti hezky a rovnoměrně střídají. Začátek mi úplně neseděl, ale pak mě příběh několika svými obraty v druhé polovině docela vtáhl a za závěr jsem byl rád. Oddechovka pro karanténní večer. [70%; 2020-03-24 Home sweet home] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nenápadný malý a spíš televizně laděný film o napravení jednoho sobce a hledání skutečného významu slova přítel. Má ale dvě silná plus. Tím prvním je silné herecké obsazení v čele s vynikajícím a jako obvykle velmi civilním Danielem Auteuilem (pro mě momentálně nejlepším hercem Francie), kterému zdatně sekunduje sympatický a soucit vzbuzující Dany Boon. Tím druhým je kultivovanost a civilnost příběhu, který by se samozřejmě dal pojmout po hollywoodsku a mohl by ždímat umělé emoce v každé druhé scéně. Živě si umím představit americkou verzi s Walterem Matthauem, který by náležitě přehrával postavu do karikatury a celé by to směřovalo k průměrné komedii, která by nijak nevybočovala z toho, co divák viděl už mnohokrát. Takhle je tu mnohem míň humoru, ale vůbec to nevadí, protože katarze se dostaví a jediná klíčová scéna s nekompromisním gestem a jedinou památnou větou stačí, aby mi film trvale utkvěl v paměti. Stejně jako ve veleúspěšném Milionáři z chatrče tady hraje podstatnou roli všeobecně známá hra Milionář, ale tady mi její využití přišlo funkčnější a paradoxně si tohohle malého filmu cením výš než superfilmu Dannyho Boyla. Celkový dojem: 75 % ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nie dokonalé, ale pozerateľné. Vadila mi určitá rozporuplnosť. Na jednej strane hlboká myšlienka, poukazujúca na veľkú hodnotu a potrebu priateľstva, na druhej strane scény, ktoré to znehodnotili. To sa dalo čakať! Samozrejme, francúzska komédia zo súčasnosti! Tam je snáď už tá homosexualita povinná, či čo?! A ani tá trápna narážka na veriacich tam nemusela byť. Bez toho by mal film oveľa vyšší kredit. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn film. Většina francouzských komedií mi sedí a tady tomu není jinak. Hlavního hrdiny mi bylo docela líto, ale nakonec to všechno dopadlo, tak jak mělo. Jen se musím přiznat, že mi do děje moc neseděla ta soutěž s milionářem .. To bych asi úplně vystřihla nebo bych se tomu určitě nevěnovala tolik minut. Ale to je detail. Celkově hodnotím film na 75%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smutný, ale velice citlivý a povzbudivý snímek o pravé podstatě přátelství. Navzdory slibům producentů nejde o komedii, spíše o inteligentní podívanou s několika úsměvnými momenty, hlubokou pravdou a nádherným finále. Obrovským plusem je obsazení. Dany Boon předvádí svůj vysoký standard, avšak pravým esem je Daniel Auteuil. Jeho ztvárnění citově vyprahlého člověka, neschopného navázat jakékoliv pouto s kýmkoliv je bezchybné. Perfektně vybraní vedlejší herci doplňují zážitek. Skvělý film, rozmanitý jako přátelství samotné. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama