Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil a Dany Boon jsou pro takovou komedii jako stvoření. Milá, neurážlivá, v podobném duchu, jako je třeba Blbec k večeři. Chytrá, zábavná. Prostě příjemně odpočinková a zároveň plná poučení a hezkých filmových momentů, které se svojí lehkostí dokáží odprezentovat snad jen akorát opravdu ti Francouzi. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* malý nenápadný skoro televizní film, který však svým civilním pojetím hravě převálcuje mnohé známější filmy. Navíc svým lehkým humorem je mnohem stravitelnější pro široké publikum. Herecké obsazení je taky příjemné a vše funguje tak jak má. Takže čtyři hvězdičky jsou zasloužená odměna a tolerance patří nejen do vztahu [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborný francouzský film, o hledání pravého přítele. Zdá se to jako jednoduchá zápletka, ale co když nemáte žádného přítele, natož toho nejlepšího? Jak pak najdete toho pravého, navíc za 10 dní? O tomhle je tato podařená komedie. I když ze začátku to vypadá všelijak, tak věřte tomu, že po půlhoďce se to skvěle rozjede. Jediná výhrada z mé strany je pouze divná hudba. Ani nevím proč, ale v některých momentech se mi fakt nelíbila. Ale jinak můžu doporučit. P. S. A navíc mi tento film připomněl, proč jsem měl rád soutěž Chcete být milionářem? Je fakt škoda, že ji už nedávají a namísto toho je padesátá repríza kdejakého seriálu... :-( ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal. Auteuil je jistě výborný herec a seč mohl, snažil ze sebe dělat člověka, jehož veškeré styky se děly přes obchodní transakce, ale ve skutečnosti neměl žádého přítele. Po delších peripetiích, v nichž se snažil dbát na rady jednoho řidiče taxíků, který byl ve společnosti velmi oblíben a jeho jedinou "vadou" byla tréma, která mu znemožňovala vytěžit něco z jeho velkých vědomostí. Nakonec byl dotlačen do "Milionáře",v němž mu právě Francois dopomohl svou radu "přítele na telefonu" k výhře milionu eur. Celým tím filmem se táhlo trapné Francoisova hledání nejlepšího přítele, přičemž vše směřovalo k mravokárnému poučení, že za peníze si přítele nekoupíš, že v přátelství je něco mnohem vyššího. Nu, a opět mě nezklamala skutečnost, že se Francoisova společnice přiznala, že je lesba...Takže asi ještě ta jedna hvězda dolů. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Komedie to moc není. Je to úplně vážný film snad ani ne o neschopnosti mít přítele, jako spíš o tom nechtít se angažovat v mezilidských vztazích, což obvykle nastane po nějakém zklamání, (spoiler) ale tady to není nijak vysvětleno a dokonce je nabídnuta jednoduchá terapie, která vše otočí, a z "hrdiny" se najednou stane nejlepší přítel řady lidí, v kruhu přátel oslaví narozeniny a také je si jist, že mu má kdo přijít na pohřeb. Takže vlastně taková pohádka o Popelce, jen těmi třemi oříšky je Dany Boon. (konec spoileru) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama