Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Byly tam chvíle, kdy bych klidně ty 4* dal, ale celkově to prostě nejde, už jenom kvůli počtu nelogičností (dost mě vytáčelo, že nikdy neměli ruce od krve, přitom těch krysolidí rukama zabili dost), kterých rozhodně nebylo málo. Jinak se mi to ale líbilo, a to hlavně tím, že to celé ukazuje první den vypuknutí nákazy, což mě vždycky na všech těch filmech o zombících (já vím, psal jsem o krysolidech, ale oni od nich nemají vůbec daleko) zajímá nejvíc. Vyvíjí se to pomalu, přesto to ale už od začátku má nějakou atmosféru a napětí, které není vůbec slabé, překvapivě se mi líbila i kamera. Ale upřímně, víc se mi líbila první polovina, kdy se to všechno pomalu rozjíždělo, ta druhá taky není špatná, napětí se zde pořádně rozjíždí a nenudil jsem se ani na minutu, ale začínají zde nelogičnosti. Ten, komu jsem fandil, zase jako vždycky umřel, ale musím uznat, že přežil dost dlouho. Na filmu se mi ještě hodně líbí ten plakát. Celkově je to celkem slušný horor, ale víc jak lepší 3* mu dát prostě nemůžu, i když bych místy chtěl. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobrý Zombie horror. Skvělý námět, dobré herecké výkony a hlavně krysí Zombie jsem ještě nikdy neviděl. Během celého filmu jsem byl v napětí a občas i ve strachu! OBSAH : Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrový a neradostný nízkorozpočťák z ulic dolního Manhattanu o náhle vypuknuvší děsivé virové epidemii. Ta se lavinovitě a nezadržitelně šíří, protože nakažení lidé mají jedno neovladatelně silné puzení - pokousat a sežrat co nejvíc dalších lidí. Nákazu mají na svědomí krysy, jejichž kousnutím se na člověka přenesl záhadný virus který nejenže způsobuje agresivní kanibalismus, ale navíc i nakaženým lidem roztomile mění xichtíky na jakési "krysolidi". Film je velmi povedený, se skvělou realistickou atmosférou, s dobrou výpravou a věrohodnými interiéry, s dobrými neznámými herci, ale bohužel trpí jednou vážnou chorobou, kterou trpí skoro všechny dnešní podobné filmy, a tou je naprosto příšerná ruční kamera. Pro některé citlivější jedince, mající v oblibě pomalé a klidné záběry (jako jsem třeba já), jsou některé scény téměř nekoukatelné. Z toho důvodu dávám jen průměrné hodnocení, i když film by si objektivně zasloužil minimálně o jednu hvězdu víc. Ale tohle je jediný způsob, jak můžu protestovat proti soudobému kameramanskému debilismu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vítej doma, zlatíčko!" Jo, kdyby holka tušila, do čeho přijela...Pěkná krysí zombiárna, která je v první půli pomalejším psychologickým dramatem s příjemnou hudbou a kamerou, se ve druhé půli zvrhne ve zběsilý útěk o život. Lidé si nejsou jisti nikde, jelikož jejich zmutovaní soukmenovci nejsou běžnými zombie. Krysí mutace jim dovoluje proškrábat se nejen skrze dveře, ale i skrze zdi a stropy (aby ne, když krysy i potkani přehryžou ocelové trubky a prohrabou se betonem). Nevím, jak krysa, ale odolný potkan vydrží 5 minut pod vodou a dokáže vylézt odpadní rourou záchodu do třetího patra. Boj přežívajících je zoufalý, až dokumentární záběry krmících se mutantů dávají tušit, že moc šancí nemají. Závěr mi připomněl Noc oživlých mrtvol. U těchto filmů mám vždy pocit, že skutečnost by byla nejspíš podobná a že neschopná vláda a armáda by se chovaly stejně... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americká akčně pojatá krysí zombiárna, která nabízí divákovi vysokooktanovou, místy střihově zběsilou, krvavou jízdu v ulicích Manhattanu. Ve vlastním příběhu sledujeme partičku obyvatel staršího bytového domu, která se snaží odolávat krvavým útokům zmutovaných krysích lidí (krysích zombie?), jejichž řady se v okolí po kousnutí infikovanými krysami rozrůstají exponenciální řadou. Ústředními hrdiny snímku jsou bývalý boxer, který pálí za svou sousedkou pracující v nedalekém baru, jeho černošský kamarád a dcera vracející se z vojenské mise. V domě divák může ještě potkat dva starší týpky, umaštěného údržbáře a syna objektu touhy správňáckého ex-boxera, který si to s krysákama rozdává holýma rukama. Strachu plné barikádování se v domě je jen začátek této adrenalinové jízdy, která zběsilými naháněčkami v manhattanských ulicích rozbuší srdce každého hororového fanouška. Na to, že se jedná o režisérovu prvotinu, je snímek obstojně řemeslně zvládnut a disponuje slušnou porcí napětí, zdařilých masek a pořádného gore. Příběh je sice prostý, ale úderný jak rána pěstí do hlavy. Herecké výkony nejsou zrovna oscarové, ale žádné herecké křeče se díkybohu také nekonají. Třešničkou na dortu je vynikající hudební doprovod. Takže u mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama