Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (283)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Letní kino někde blízko moře/pláže, pohodlný posez, dobrota po boku a nějaký ten exotický drink v ruce a možná potom si Bláznovo zlato užijete maximálně. Ovšem v relativně studeném mírném pásmu působí tento počin věru nezajímavě a klišovitě. Tennant zaujme diváka za celý film režijně tak dvakrát, třikrát. Povedených vtipů tam pár je, ovšem celé to vypadá šíleně okoukaně a ohraně. Dvakrát tomu nepomůže ani fakt, že McConaughey má větší hrudník než Kate Hudson. Není to úplně hloupé a pokud člověk čeká nižší střední třídu zábavy, dostane se mu přesně to. Jednoduchá letní jednohubka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Fool's Gold Legend and Main Title [4:25] ,2. Where's the Boat? [1:34] ,3. Debt Collector (Bigg Bunny) [2:06] ,4. Man Overboard [3:01] ,5. Late for the Hearing [2:07] ,6. Where's the Plate? [1:31] ,7. The Nigel Factor [1:53] ,8. Saving Gemma's Hat [2:06] ,9. Aurelia and the Queens Dowry [5:31] ,10. The Stand Off (Fool's Gold Theme) [1:56] ,11. Sabotaging the Grid [3:46] ,12. Tess's Theme [1:24] ,13. The Day Dive [2:45] ,14. Discovering the Canon [2:21] ,15. The Aurelia Stone [4:47] ,16. Trouble in the Churchyard [2:09] ,17. A Deathtrap [2:09] ,18. Finn to the Rescue [2:08] ,19. The Treasure, the Kidnap and the Sea plane [5:42] ,20. A nice... soft... landing (Tess's Theme) [1:41] ,21. Sharing the Spoils [1:50] ,22. Love and Affection - Majek Fashek [3:26] ,23. You Can Get It If You Really Want - Desmond Dekker [2:39] ,24. Call Me Thumper - Classic [2:34] ,25. Truly Madly Deeply - The Dualers [2:50], ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružná komedie na téma hledání pokladu.Co se na tom dá zkazit?No tady toho tvůrci zkazili dost a je to škoda,protože tenhle žánr svůj potenciál má stále a pořád.První vadou na tomhle pátrání po potopeném pokladu je velmi slabý scénář,bez jakéhokoliv živého nápadu a nevýrazná a suchá režie.Zřejmě si tvůrci mysleli,že diváci přijdou-stačí dát na plakát McConaughey a Hudson a k tomu nápis"dobrodružné hledání pokladu".No,to se spletli-duo Kate a Matthew nijak zvlášť užasné není a ani to mezi nimi(až na pár vyjímek)nejiskří.To samé se dá říct o humoru,který tady obstarávají především padouchovi poskoci-je slabý a je ho tu málo(zasmál jsem se asi třikrát).Navíc je film velmi dlouhý a utahaný(například,scéna,kdy je divákovi vysvětlováno kde a proč je poklad tam,kde je,je strašně dlouhá a neuvěřitelně nezajímavá)-střihal bych,co by to šlo a nechal odplavat tak 20 minut.Trochu se film rozjede v poslední třetině,která obsahuje 90% všech dobrých scén z filmu,jak dobrodružných,akčních,romantických,tak scén pod vodou.Nic jsem od téhle jednoduché komedie nečekal a tak jsem nebyl zklamán.S odřenými oušky dávám 50% za nenáročnou zábavu v televizi na večer(pokud bych byl na tomhle v kině za peníze,šel bych s hodnocením o 20% dolů). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bláznovo zlato se spolehlivě nezařadí k filmům, ke kterým bych se v budoucnu rád vracel. Důvod je jednoduchý. Tahle bláznivá honba za bájným pokladem na dně oceánu jede až v moc prošlapaných kolejích a vedle dobrodruha Matthewa McConaugheyho, zapáleného do hledání pokladu, chce vyniknout i jeho filmová manželka Kate Hudson, ale tentokrát kromě ukázkově plochého hrudníku a dokonalého účesu, moc ze svého hereckého rejstříku nenabídne. Pak tu máme dobrotivého milionáře Donalda Sutherlanda a jeho sličnou a hodnou, leč však natvrdlou dceru Alexis Dziena a bandu trapných záporáků vedenou černošským rádoby gangsta raperem. Měla to být romantická a dobrodružná komedie, ale takových už bylo. Scenáristé dvojici McConaughey a Hudsonová nechají hned zkraje příběhu rozvést, aby pak po zbytek zcela zbytečně až násilně "zamilovanou" dvojku zase dávali dohromady. Romantika se nějak vytratila a akce se smrskla jen na pár efektních záběrů a rádoby akční finále, které ovšem ničím neoslní a vlastně každý divák ví, jak to celé dopadne už hodně dlouho dopředu. Výsledkem je vesměs průměrná dobrodružná komedie s malebným tichomořským oceánem a ošlehaným McConaugheym, která dohromady, ale poněkud hůře, semlela všechny motivy ze všech dobrodružných komediích o honbách za bájnými poklady. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trošku prázdné tlachání v prosluněných lokacích, které poskytují prostor pro nejrůznější peripetie v hledání dávno potopené španělské lodi s pokladem a řešení nijakých problémů.. Taková Honba za diamantem od Roberta Zemeckise byla originálním sexy dobrodružstvím, tady se bohužel omezujeme jen na pěkné obrázky pohádkových pláží a cosi je shnilého.. Okoukaná kombinace romantiky a dobrodrůža nefunguje stejně jako v nedávné Sahaře, jede na obehraných motivech, tudíž láska (ústřední duo je v rozvodovém řízení) vše překoná a důvtip a tah na bránu přejedou i ty zlé, kteří chtějí trochu toho zlata pro sebe. Zlatokopecké vyprávění má vyjma svižné akce (která trestuhodně chybí) táhnout i chemie mezi Matthew McConaugheym (okleštěným pověstí toho z dívčích mokrých snů, co neumí hrát, jen se nakrucovat, často svlékat a široce tlemit) a Kate Hudson (okleštěnou naopak solidním herectvím, ale totálně špatným výběrem rolí). Tady se dá mluvit o slušném tahu, jenže když scénáristé odvedou mizernou práci, tak je jedno, kolik sex-appealu z plátna proteče do přítmí hlediště. ** a kousek.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)
  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno