Reklama

Reklama

Ty, který žiješ

  • Švédsko Du levande (více)

Obsahy(1)

Podobne, ako iné Anderssonove filmy, aj táto čierna komédia sa sústredí na groteskné a tragikomické aspekty ľudskej existencie. Podobne ako v prípade predchádzajúcej snímky, aj tento film tvorí päťdesiat krátkych skečov, ktoré boli v priebehu takmer štyroch rokov nakrútené bez akejkoľvek digitálnej úpravy a s jediným profesionálnym hercom. Výsledkom je štylisticky jedinečné dielo, ktoré je zároveň originálne a zábavné. (RTVS)

(více)

Diskuze

Sluganda

Sluganda (hodnocení, recenze)

Každý záběr je jako obraz s dokonale vyváženou kompozicí a určitým spektrem barev, nádhera! Za 5* :)

jakub.uck

jakub.uck (hodnocení, recenze)

Kolega vystupující pod přezdívkou LHURGOYF se projevil jako naprostý "idiota" (v původním řeckém významu toho slova!), nicméně rozumím, že jemu by asi byl opravdu blíž ten zdeněk troška, 10 piv a pustit si v jukeboxu nějakou dobrou píseň od skupiny Kabát. Chápu, že takové diváky tento film neosloví. Nicméně divákům, kteří mají svůj vkus trochu jinde, bych film rozhodně doporučil. Pro mě to bylo nejůžasnější překvapení celé LFŠ 2007!!!

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

ono odskočit si na takový film s kamarády během nonstop pařby na LFŠ není asi nejlepší...v kterém filmu měl Troška podobné scény jako jsou zde? Jako třeba všechny ty minutové i víceminutové záběry na kohokoliv? Jestli nevidíš rozdíl mezi Anderssonovými filmy a Kameňákem, pak máš patrně schopnost rozlišovat humor velice nízko. Troška se snaží být křečovitě vtipný, aby vtip pochopil každý vidlák, Andersson dělá přesný opak, je divácky náročný, a humor neservíruje na podnose, musíš si ho najít

Související novinky

Projekt 100 pro rok 2008

Projekt 100 pro rok 2008

29.11.2007

V první půli příštího roku připravila Asociace českých filmových klubů už 14. ročník Projektu 100, který nabídne do české distribuce dalších deset kvalitních a celosvětovou kritikou oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama