Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemá moc nad hodinou své smrti. Ale jen protože zemřeme, neznamená to, že přestaneme existovat...Pěkný film, avšak to líné tempo mě vyloženě udolalo. Doprovodná hudba je pomalu silnější než celý příběh. Přesto mě dobrý zážitek tak úplně neminul, spíše obešel. Evangeline je krásná a talentovaná, jen škoda, že v tomto dramatu fungovala spíše jako ozdoba. Film mi potvrdil jediné - jak starý dobrý Seagal pravil, předtucha smrti je vskutku horší, než smrt samotná.. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič to síce mohla byť,ale napriek tomu emocie so mnou nezamávali ako mali.Možno by snímke pomohlo viac romantickosti do toho doslovného umierania tam a druhú polovicu mojej romantickej duše by to možno pomohlo roztopiť.Pomalo vlečúce sa mdlé scénky častokrát bez dialogov ma skôr unavovali k smrti akoby mali byť k niečomu užitočné.Zrýchlená verzia na diaľkovom ovládači tento problém razom vyriešila a život ide dalej.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Žánrově bych Afterwards zařadila spíš mezi mysteriozní drama, které bylo opravdu zajímavě zpracované, už jen když budu přihlížet k faktu, že je to téměř nevyčerpatelné filmové téma. Ano, otázek týkající se smrti a okolnosti s tím souvisejících je nepřeberné množství. Faktem ale možná zůstává, zda odpovědi na ně chceme opravdu vždy znát. Může být například loď mizející za horizontem tou jedinou odpovědí, jak nám ve svém přirovnání říká Guilliam Mussa? Film nádherně podkreslený Desplatovou hudbou a skvělými hereckými výkony Johna Malkoviche a čím dál víc známějšího Romaina Durise si určitě zaslouží vaší pozornost. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Chtěli byste vědět, že umíráte a kolik času Vám zbývá? Změnili byste svůj život? A co kdyby umíral Váš nejbližší, co byste udělali? Silné drama, kdy do poslední chvíle nevíte, co očekávat. Krásná hudba skladatele Alexandrea Desplata tomu dodává tu správnou atmosféru.. ,,Nebojte se říct těm, na kterých Vám záleží, že je milujete." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejdříve co se povedlo. Malkovich, Duris a hudba. Špatný byl ten sklon k filosofickému blábolení na téma smrti, které provázelo celý film. Chápu, že v tomto případě je hlubokomyslné žvanění na místě, protože Malkovich se jako posel nesnaží smrt podvést, ale "jen" pomáhat budoucím nebožtíkům usmířit se se životem, ale přeci jenom bych uvítal více vypjatějších scén na úkor filosofie. I přesto ale lze najít k hlavním postavám vztah a vše relativně v poklidu ubíhá až do samotného konce, který uspokojí i trochu naštve. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama