Reklama

Reklama

Marnie (Famke Janssen) si v domácí vazbě má odpykat trest za vraždu svého manžela Mikea (Michael Paré). Ten ji v manželství týral a nehodlá s tím, jak se zdá, přestat ani po smrti. Jeho návštěvy jsou čím dál častější. Pomoc a pochopení hledá Marnie u svého přítele Joeye (Ed Westwick) a u bývalého Mikeova parťáka Shankse (Bobby Cannavale). Otázkou je, zda se jí dá pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom vyjde maximálne jedna ľakačka pri zapaľovaní zapaľovača, ale inak je to neskutočne amatérska ducharina, ktorá by nevystrašila ani pred 50 rokmi. Veľmi trápne efekty a duch nielen, že vôbec nevystraší, ale je robený tak amatérsky, že strašidelnejší je, a to bez nadsádzky, aj rozprávkový Casper. Toto je nefalšovaná karikatúra hororu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jak jsem předpokládala už po první půl hodině, většinu času jsem se dost nudila. Ne každý dokáže dobře natočit film odehrávající se v několika pár místnostech a v tomto případě bohužel musím říct, že se to opravdu moc nepovedlo. Rozjezd byl na můj vkus poněkud dlouhý a jakmile se začalo konečně něco dít, nestálo to za moc. A na to, že se jedná o film z roku 2008, tak mi přijde, že lepší triky jsem viděla i v mnohem starších filmech. Ale abych jen nehaněla... herecký výkon Famke Janssen není nejhorší a v asi třech momentech je to docela napínavé. Jako celek to ale vidím pouze na slabší 2*. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Šedivě průměrná US duchařina, ve které divák vstupuje do tajemného bytu s krvavým cákancem na stěně, na nohu dostává elektronický náramek a kázání od prudérního detektiva a jeho technického poskoka. Poté se dozví, že má domácí vězení, protože sundal svého životního partnera a navíc parťáka výše zmíněného prudérního poliše. No nic moc pocit. Takto se přesně cítí atraktivní Famke Janssen v roli vražedkynině Marnie. Na druhou stranu válet se doma, když vám nákup donese sympaťák, který se snaží od samého počátku dostat Marnie do kalhotek, není zrovna nejhorší. To by ovšem v domě nesměl běsnit násilně zesnulý Mike, který po pár vybafnutích, které sakra fungují, vytasí teprve trumfy na stůl a veřte, že to bude bolet. Marnie zoufale bojuje v bytě o svůj život, zatímco ji nikdo nevěří, že Mike byl už pěknej zmrd za svého života. Ke konci atmosféra pěkně houstne a krev stříká proudem. Co se týče herectví, tak Famke hraje stejně dobře, jako vypadá, stejně jako ostatní herci, kterých se divák v tomto komorním snímku moc nedočká. Ztvárnění ducha už tak slavné není, mé počáteční nadšení po opětovném zhmotnění Mika slábne a krom jedné sakra drsné scény je prakticky fuč. Prostředí je vybráno bravurně, příběh obstojně vystavěn a závěr není žádný provar. Stopáž je optimální, ovšem kromě jedné již zmíněné drsné scény mi ze snímku po jeho zhlédnutí v hlavě nic nezůstává. Za mě tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„30 a půl metru“ je tak celkem obyčejným hororem, který vsadil na existenci zlého ducha a nic moc navíc tomu nedal, ale ani nebylo potřeba. Postavy jsou natolik zajímavé, aby se to dalo snést, stejně jako stopáž, která by sice mohla být klidně kratší, ale ani v tomhle provedení nevadí. Nic velkého nedostanete, ale takový fajn jednoduchý horor na jeden večer určitě. A Famke je prostě zajímavá. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Táto "One man show" ( vlastne "One woman show " ) je rozťahaná a vyťahaná ako tepláky "kolenačky". Partička na čele s Ericom Redom dúfa, že ma udrží v napätí hodinu a štyridsiať minút bez toho, aby som si viečka prilepil o čelo izolepou. Proti strate pozornosti nepomáha ani Famke, ktorá hrá ako o život a doslova lieta po miestnostiach. Efekty na záver by zrejme lepšie spichla moja mama na šijacom stroji. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Shanks by nemal byť priradený k prípadu. Keďže obeťou bol jeho zosnulý kolega, došlo by ku konfliktu záujmov. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se v New Yorku v USA a v Budapešti v Maďarsku. (Terva)

Reklama

Reklama