foto

Ed Westwick

  • nar. 27.6.1987 (30 let)
    Stevenage, Hertfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Jsem showman. Neřekl bych, že jsem rocková hvězda, i když ... No dobře, v mém vysněném světě jsem."

Edward Jack P. "Ed" Westwick je britský talentovaný herec a zpěvák, který se narodil ve městě Stevenage, jako třetí syn Carole, která se živí jako vzdělávací psycholog a univerzitního profesora Petera Westwicka. Vzdělání Ed získal v Národním divadle pro mládež v Londýně. Jeho nejlepším přítelem je anglický herec Rafi Gavron, seznámili se při natáčení filmu DVEŘE DOKOŘÁN (2006).

Do pamětí diváků se nejvíce zapsal seriálem SUPER DRBNA (2007), kde hraje proradného, vychytralého a bohatého Chucka Basse. Za tuto roli obdržel dvě ocenění na Teen Choice Awards v roce 2008 a 2009 v kategorii "Nejlepší televizní darebák". A získal také ocenění Young Hollywood Awards, které se uděluje v Los Angeles nadějným mladým hercům. V důsledku úspěchu za svůj předvedený výkon, byl také časopisem People označen jako jeden z nejvíc sexy mužů roku 2008.

Předtím se ještě objevil ve vedlejší roli Alexe ve filmu POTOMCI LIDÍ (2006), po boku Clive Owena a Julianne Moore. V roce 2008 ztvárnil roli Joeyho v duchařském thrilleru 30 A PŮL METRU. Vidět jsme ho mohli také v seriálu CALIFORNICATION, nebo ve filmech S. DARKO (2009), nebo THE COMMUTER (2010). O rok později si zahrál roli agenta Smithe v životopisném dramatu režiséra Clinta Eastwooda, ve kterém hlavní roli J. Edgara Hoovera zakladatele FBI ztvárnil Leonardo DiCaprio. Další Westwickovou rolí byl chlapík jménem Jonny, v romantické komedii CHALET GIRL, ve které zamilovanou dvojici doplnila Sophia Bush. V současné době pracuje na nové adaptaci Romea a Julie, kde by se měl objevit v roli Juliina bratrance Tybalta.

Kromě hraní se Ed věnuje také zpěvu, je členem anglické skupiny The Filthy Youth (špinavá mládež), ale jelikož většinou natáčí v Americe nezbývá mu na kapelu už moc času a tak přemýšlí, že založí v New Yorku další. V rozhovoru pro Radio 1, společnosti BBC, označil za své oblíbené filmy Temný rytíř (2008) a Kmotr II (1974). Je také velkým fanouškem Londýnského, fotbalového klubu Chelsea FC.

Očko "Mičl" Szyslak

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Crash
2016 Miliardové výkupné
2015 Bone in the Throat
Hříčky přírody
2014 Jue ming hang ban
2013 Romeo and Juliet
2011 Holka s prknem
J. Edgar
2010 Commuter, The
2009 Samantha Darko
2008 30 a půl metru
2007 Malý Rambo
2006 Dveře dokořán
Potomci lidí

TV seriály

2017 Podfu(c)k (TV seriál)
Across The Pond (E04)
Going In Heavy (E03)
Badda Bling (E02)
další epizody (4)
White Gold (TV seriál)
2015 Wicked City (TV seriál)
2009 Californication (TV seriál)
Kraj prznění a strdí (S03E02)
2007 Super drbna (TV seriál)
2005 Afterlife (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace