Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

majo25 

všechny recenze uživatele

Netypický mix križiackych rytierov a čínskej histórie produkujúci na dobrodružný žáner všetky možné klišé. Budiš. Ak sa to vopchá do akčného formátu, príjemnej stopáže a nerieši historické reálie, v pohode. Aj napriek jednoduchej zápletke. Hlavný hrdina s dokonale nastajlovaným účesom, veľmi typickým pre ranný stredovek, nie je ktovieakým ťahúňom filmu. Paradoxne ním nie je Cage. Chýbalo mi tam zvýraznenie kultúrnych rozdielov, predsalen, intekontinentálne husi spolu nepásli. Viacmenej to stojí na svižnom tempe, solídnej výprave a filmársky zručnej akcii a aj keď je tá podoprená rýchlym strihom, je po vizuálnej stránke na čo sa dívať. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodně jsem na tenhle snímek narazil v TV a protože tyhle historický věci můžu dal jsem Haydenovi s Nicem šanci. Christensen je pro mě sympaťák a SW ve kterých vystupuje mám prostě rád. Takže jsem byl spokojený, že zde hlavní roli má právě on a ne Cage. Nic proti němu, ale bylo to fajn. Cage se přidá až v průběhu a svojí roli odehraje dobře a důstojně. Příběhově to není nic originálního, ale určitě jde o to lepší v rámci béček. Film klidně doporučím každému, ale jeden problém přeci jen mám. Ach ty souboje. Když máte omezený rozpočet, tak zrovna tady se dá vytáhnout maximum. Bohužel kamera vám často dovolí použít jen vaší fantazii aby jste si představovali co se stalo. K tomu neskutečně roztřesená kamera. Hrozně protivný. Velká škoda, protože tady se v béčkových vodách mohl urodit nadprůměrný zážitek. Jinak ale fajn film a dám 57 procent. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výprava priemerná, príbeh podpriemerný, herci priemerní, ale na druhú stranu je tu veľa osobných súbojov. Snímok je preto vhodný hlavne pre nenáročného, popcornového diváka, pre takých, ktorí práve dostali chuť na lacnú zábavu a oddych nezaťažený ničím komplikovaným. Film sa dá pozerať v polokómatickom stave len s prižmúrenými očami, na druhú stranu mám však pre vrcholný stredovek v súčasnej filmovej mizérii slabosť. 55/100 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oh bohové, který bezmyslný koncentrát blbosti schválil tenhle film? Přitom kulisy a řemeslo kameramana, stejně jako některá akce, si nestojí vůbec zle (rejža je zkušenej vedoucí kaskadérskejch scén), jenže ten ultradebilní scénář?! Tupé postavy, nudná a prudce odpudivě béčková zápletka (ale neskutečně béčková a hloupá), vytírání zadnic s blízko a dálnovýchodníma reáliema a k tomu ultratrapní herci (chudák Anakin, sice není kdoví jaký herec, ale je alespoň dobře nacastovanej a umí to s mečem, to banda bezejmenejch čínskejch dřev a Nic Cage, co mnhouří oko a mluví jednolitým chraplákem je daleko, daleko horší a k smíchu). Jsem si jistý, že kdyby produkci neměl na starosti űberblb, mohl to bejt slušnej béčkovej film, takhle je to jen stupeň nad odpadovou propastí, díky náznaku jistého slušného řemesla a GP gezichtu Haydena Christensena. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nicholasovi Cageovi už nestačí, že przní len americkú produkciu, jeho herecké schopnosti poznala už aj Čína. Toto síce nie je vyslovene jeho film, keďže sa tu vyskytuje chvíľu na začiatku a potom až za druhou polovicou a z posledných kúskov v ktorý sa Cage vyskytol je tento najmenej škodný, avšak stále nie je dôvod sa o Outcast zaujímať. V podstate je to skrz naskrz jemne podpriemerný historický film, ktorý nemá takmer žiadnu story a Hayden Christensen (aj keď toho vidím znova vo filme celkom rád) tu len chodí z jednej lokality do druhej, prehodí pár viet s čínskym komparzom a v závere príde na rad aj jedna obyčajná akčná scéna. Niektoré obrazy sú síce fajn, nakoľko je Outcast dostatočne výpravný a neustále mení prostredie v ktorom sa odohráva, no nenájde sa tu nič čo by len trochu prekvapilo. Nemá to takmer žiadne tempo, jednoducho nič. Čínska produkcia ponúka oveľa lepšie historické filmy a bez trapošiaceho sa Cagea, na ktorého takmer až parodické ksichtenie sa v Outcast budem spomínať ešte dlho. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama