Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jasný, příběh je viděl v lepším či horším provedení již nesčetněkrát stejně tak i zahrání jinými herci. Přesto se mi tento příběh a podání líbil a jako odreagovárnu si to zas za čas pustím. Hlavní roli zde nemá Cage ale jeho žák ze starých křižáckých výprav Christensen (zde vyměnil laserový meč, za křižácký a seká protivníky hlava nehlava až cákance krve létají), který se rozhodne pro vyšší dobro pomoci uprchlému princi a princezně. V příběhu asi nikoho nic nepřekvapí, zahrané je to celkem pěkně. Odehrává se to v pěkných scenériích a hraje k tomu příjemná hudba. Tak že já s tím problém nemám a dávám tomu 75% :) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodně jsem na tenhle snímek narazil v TV a protože tyhle historický věci můžu dal jsem Haydenovi s Nicem šanci. Christensen je pro mě sympaťák a SW ve kterých vystupuje mám prostě rád. Takže jsem byl spokojený, že zde hlavní roli má právě on a ne Cage. Nic proti němu, ale bylo to fajn. Cage se přidá až v průběhu a svojí roli odehraje dobře a důstojně. Příběhově to není nic originálního, ale určitě jde o to lepší v rámci béček. Film klidně doporučím každému, ale jeden problém přeci jen mám. Ach ty souboje. Když máte omezený rozpočet, tak zrovna tady se dá vytáhnout maximum. Bohužel kamera vám často dovolí použít jen vaší fantazii aby jste si představovali co se stalo. K tomu neskutečně roztřesená kamera. Hrozně protivný. Velká škoda, protože tady se v béčkových vodách mohl urodit nadprůměrný zážitek. Jinak ale fajn film a dám 57 procent. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené "historické" béčko, které nestihne nudit. Kamera je občas zbytečně roztěkaná, střih zběsilý, ale výprava je dost slušná a putování zábavné. Občas to kazí nedomrlé herecké výkony, kterým vévodí příšerně přehrávající Nicolas Cage. Naopak Hayden Christensen docela překvapil, je mi trochu líto toho hejtu, co se na něj valí. Mladá dvojice šikmookých princátek je také sympatická. Za mě vydřené trojhvězdí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je tragický, fugazi má pravdu. Jestli mají Číňani tohle zapotřebí. Jde v podstatě o strašné béčko, podobné těm rumunských, ve kterých účinkují Lundgren nebo JCVD, tady je to holt ale zasazeno do Číny, vypadá to o něco líp, ale smyslu to moc nepobralo. Film by byl ještě tak do poloviny, možná dvu třetin tak na **, ale pak se na scénu vrací Cage a celé to béčko, včetně poslední třetiny stopáže, sráží do sraček. Dokonce i ten začátek je vlastně jen adaptace toho samého začátku ze Season of the Witch a i tahle fantasy konina je lepší než Cageův čínský psanec. A ještě tu celá Čína i mezi sebou mluví americkou angličtinou, najs. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama