Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Outcast je dalším z řady případů lživé praxe béčkových produkcí, kteří nalákají publikum na svůj film uvedením někdejší akční hvězdy, která se tam ve skutečnosti nakonec ale ukáže jen v několika scénách a tím její účinkování v daném snímku končí. V tomto případě jde o Nicolase Cage, který se tu objeví chvíli hned na začátku a pak o malinko déle zas až v úplném závěru. Ovšem tentokrát to bylo možná ale i dobře, neboť Cage je tu i v těch pár minutkách vážně trapnej a zcela mimo mísu a navíc Hayden Christensen v hlavní roli je naopak natolik osobitý, že toho Nicolase za prdelí fakt nepotřeboval. Jinak film na mě celý působil hodně laciným a až televizním dojmem, bez čehokoliv zajímavějšího, či výraznějšího. Zápletce tedy nemohu určitě upřít spád a dostatek akce, co je to ale platný, když je to celý tak strašně tuctový, nepřekvapivý a ve spoustě momentech až trapný a ona akce je pak zpracovaná fakt hodně špatně, a to jak po choreografické, tak po efektní stránce. Outcast nedisponuje ani atmosférou, na historickou podívanou se tvůrcům nepodařilo film ani jakoliv stylizovat, prostě jde opravdu jen o slaboučký, nepůsobivý béčko, u kterého sice nebudu tvrdit, že jsem u něj usínal nudou, ale za nějakou výraznější diváckou pozornost tedy rozhodně nestojí. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

David Beckham putuje Čínou a předvádí, že meč křižácký je rychlejší než ten čínský. Nicolas Cage v další roli mentora přicmrndávače, který mumlá z cesty, ale naštěstí jen pár minut filmu. Pěkný nápad - Zbloudivší křižáci na Dálném východě ochraňující Malého prince před Zlým princem - je natočen bez špetky diváckého zaujetí a fanoušek čínsko/hongkongských historických eposů zívá nudou, neboť tohle je slabý vývar tisíce podobných asijských spektáklů a cizokrajníci by do toho neměli zasahovat. Bojová kamera a střih je inspirován současným trhavým (nepřehledným) trendem v akčních scénách (viz The Expendables). Je smutné, že jméno a filmové obsazení Nicolase Cage je v poslední době varovným signálem pro podprůměrné filmy i když postavy, které hraje jsou docela šarmantní. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Nicholasovi Cageovi už nestačí, že przní len americkú produkciu, jeho herecké schopnosti poznala už aj Čína. Toto síce nie je vyslovene jeho film, keďže sa tu vyskytuje chvíľu na začiatku a potom až za druhou polovicou a z posledných kúskov v ktorý sa Cage vyskytol je tento najmenej škodný, avšak stále nie je dôvod sa o Outcast zaujímať. V podstate je to skrz naskrz jemne podpriemerný historický film, ktorý nemá takmer žiadnu story a Hayden Christensen (aj keď toho vidím znova vo filme celkom rád) tu len chodí z jednej lokality do druhej, prehodí pár viet s čínskym komparzom a v závere príde na rad aj jedna obyčajná akčná scéna. Niektoré obrazy sú síce fajn, nakoľko je Outcast dostatočne výpravný a neustále mení prostredie v ktorom sa odohráva, no nenájde sa tu nič čo by len trochu prekvapilo. Nemá to takmer žiadne tempo, jednoducho nič. Čínska produkcia ponúka oveľa lepšie historické filmy a bez trapošiaceho sa Cagea, na ktorého takmer až parodické ksichtenie sa v Outcast budem spomínať ešte dlho. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk s přímo skvostným dějem : zfetovanej křižák Darth Vader zachraňuje čínskýho prince, po cestě ho učí válečnýmu a bojovýmu umění (tam se totiž zřejmě nikdy nebojovalo), při jeho záchraně ztluče nebo pobije asi tak stovku elitních královských stráží, dál potkaj vožralýho Nicka Cage s palmou na hlavě, kterej se celou dobu jen parodicky šklebí a pitvoří a nokonec se z něj stane Avatar. A to všechno se děje v Číně 12. století, kde se naštěstí všichni domluvěj univerzální angličtinou :-) Tak už se i americký béčkaři rozhodli využít čínskej filmovej boom a penetrujou pěkně do zadku a s přírazem! Bravo hoši, jen víc podobnejch západo-východních kulturních průniků, nejsou totiž vůbec trapný a člověk si aspoň ujasní, jak má vypadat pořádnej historickej akčňák. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nějak podobně to dopadá, když se sežene k hroznému scénáři za pár šlupek kameraman a režisér. Po stránce výpravné, soubojové, kostýmové, zvukové a námětové to není žádné céčko, ale slušné béčko, jenže snad v každém záběru divák trpí a skřípe zuby nad nijakými zkratkovitými dialogy a natáčí hlavu, aby mohl vnímat obraz nějak normálně. Dialog z očí do očí točený z deseti metrů a podobné nesmysly diváka jen odrazují. Outcast je zajímavý svým nápadem, ale provedení je tragické. Tady nezmůže nic ani Cage, ani nad svým standardem vyhoupnuvší se Christensen. 20% = 1/5 ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama