Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tady se zase píše historie. Ze dvou třetin mizerné avšak do určité míry snesitelné klišé a běžností naplněné fantasy z dalekého východu se rozpadne na padrť v momentě, kdy se do příběhu navrátí po hodině Nicolas Cage coby Británií řízlý, náboženstvím kovaný a vojáky zjizvený Bílý duch, neboli konečně v roli, která překoná svoji špatností i legendární Rituál. Ne že by ostatní podávali výkony lepší, nicméně v zemi slepých je i jednooký králem (to jsem si holt nemohl odpustit). [30%] ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nicholasovi Cageovi už nestačí, že przní len americkú produkciu, jeho herecké schopnosti poznala už aj Čína. Toto síce nie je vyslovene jeho film, keďže sa tu vyskytuje chvíľu na začiatku a potom až za druhou polovicou a z posledných kúskov v ktorý sa Cage vyskytol je tento najmenej škodný, avšak stále nie je dôvod sa o Outcast zaujímať. V podstate je to skrz naskrz jemne podpriemerný historický film, ktorý nemá takmer žiadnu story a Hayden Christensen (aj keď toho vidím znova vo filme celkom rád) tu len chodí z jednej lokality do druhej, prehodí pár viet s čínskym komparzom a v závere príde na rad aj jedna obyčajná akčná scéna. Niektoré obrazy sú síce fajn, nakoľko je Outcast dostatočne výpravný a neustále mení prostredie v ktorom sa odohráva, no nenájde sa tu nič čo by len trochu prekvapilo. Nemá to takmer žiadne tempo, jednoducho nič. Čínska produkcia ponúka oveľa lepšie historické filmy a bez trapošiaceho sa Cagea, na ktorého takmer až parodické ksichtenie sa v Outcast budem spomínať ešte dlho. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný historický kousek, možná i proto že Nicolas Cage tu nedostal zas až tolik prostoru. I z toho důvodu nechápu, proč tu zas tolik lidí na něj pluje – to už jen tak ze stereotypního zvyku. Jasně, poslední roky se objevuje vesměs v samých podřadných filmech (až na pár výjimek), ale tady hraje naprosto druhé housle (vždyť se objevil jen na začátku a pak v poslední půlhodině). Příběh je úplně o něčem jiném a nový Anakin Hayden Christensen si nevedl vůbec špatně, stejně tak Yifei Liu. Většina soubojů má rovněž slušnou úroveň, takže nemám žádný důvod, proč tomu nedát alespoň průměrné ohodnocení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď zistíte, že účesy, ktoré sú moderné teraz, boli moderné v 12.storočí. Inak oveľa lepšie ako som čakal. Cage dostal konečne úlohu, ktorá bola ako stvorená pre neho. Neukazovať sa počas celého filmu a ak áno tak len tam, kde to bolo nutné. Vystupovať len ako šedá eminencia v pozadí. Ale bojové sekvencie mal parádne. Malo to slušné tempo, súboje očistené od krvi, ktorá by sa tam ale hodila, dialógy a dejové linky predpotopné. Výprava mohla byť viac výpravnejšia, veď sme predsa v Číne! Nečakajte od toho historický veľkofilm, skôr moderný akčňák zasadený do hlbokej minulosti, kde namiesto samopalov používali meče a ópium. Ale príjemne ma to prekvapilo. Čakal som väčšiu tupotu. 3 z 5 ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno