Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Ninžovský shounen epos! Fillerová vycpávka je sice opravdu strašná, ale co se týče hlavní dějové linie – je úžasná. Samozřejmě musím zmínit organizaci Akatsuki! Zjevují se ti nejlepší zločinci, co se v Naruto světě zatím ukázali a nejvíce mě poznamenal jejich vůdce – PAIN. Postavy jako je tato přímo zbožňuju, protože nejsou tak trapně černobílé, jak nám zločince a hrdiny většinou lidé předhazují. Je prostě tak diskutabilní, ale právě proto, že se nad ním tak zamýšlím, je pro mě důkaz, že je to velmi propracovaná postava. A Painův souboj s Jiraiyou je prostě to nejvíc, co v samotném anime je! Skrytá Deštná vesnice měla tak zvláštní a depresivní atmosféru a samotný souboj v sobě měl všechno – přes ultimátní techniky a promyšlené taktiky boje až po správné míchání naděje s beznadějí (spoiler: poustevník dostal opravdu tu nejhrdinštější smrt). Nadcházející Painův boj s Narutem byl také perfektní a následovný dialog Naruta a Nagata o docílení míru byl vážně nezapomenutelný. Ale pak přišel další příběhový arc s válkou, která působí v příběhu jaksi navíc a zbytečně. Sice bylo celkem zajímavé znovu pozorovat mrtvé postavy v „Edo tensei“ (hlavně předchozí Hokagové) a ano, Madarův hlavní plán „Tsuki no Me“ měl taky něco do sebe, a nesmím zapomenout na epický souboj Guy vs. Madara – ale pořád tu byla nudná Zetsu armáda, přehnaně silný Naruto a nakonec představení nezajímavé Kaguyi, coby nejvetší záporačky, která tento arc definitivně zabila. Ale závěrem se konečně odehrál velmi očekávaný souboj Naruta a Sasukeho – a ten nezklamal. Díl pod jménem „Pečeť smíření“ mě vážně emocionálně dostal a beru ho nejen jako ukončení jejich souboje, ale i celého anime. Je toho vážně moc, co bych mohl vychválit (např. ještě Shikamarovu pomstu), tohle anime je sice mé první, ale i tak si myslím, že už nic lepšího být ani nemůže. Kishimoto se prostě překonal, sice bych chtěl ještě přídavek, ale když vidím navazující pokračování s Borutem, je mi jasné, že už je s pravým Narutem vážně šmytec a tuhle pitomost už neměli vůbec vytvářet. Naruto, změnil jsi hodně lidí. A změnil jsi i mě. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo lepší než první řada. Když se ale stihly představit všechny hlavní postavy a začaly boje s akatsuki, děj se začal tak natahovat, že to de fakt na nervy. Edit: Tak sem se dostal ke konci seriálu a 3* by asi byly i přes fillery trochu křivdění. Děj se příjemně zrychlil a i ty boje sou na Naruto až překvapivě zajímavý. Díly 110+ jsou se začátkem (natož s první řadou) nesrovnatelný. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

Naruto se vrací jako adolescentní (už ne tak extra otravný jako v předchozí serii) hrdina. perfektní anime doufám že nás toho jestě od Kishimota mnoho čeká. Zpracování shippuuden se mi líbí více než přechozí mladší verze(a to ne jen kvuli tomu že fillery jsou kratší a dokonce i leckdy zábavné než v mladším podání). Anime plné napětí, očekávání lásky zrady a nenávisti pomstě a prostě všechno co ke světu dobra a zla patří ;) 100% protože neznám lepší anime.... oblibeny charakter: Orochimaru ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbí, mnohem více než předchozí Naruto. Postavy jsou víceméně vyspělejší, umí více "cool" technik a tak nějak už znají cestu, po které se mají vydat. Jediné s čím nejsem 100% spokojena, je nová hudba, v předchozím Narutovi přece jen byla o několik řádů lepší. Ale nevadí, budu koukat dál, neb, jak už jsem pravila, tenhle Naruto pomalu vykvétá, aby se mohl stát Hokagem. :-) btw. 91 dílů jsem měla shlédnutých za týden a to ještě jsem musela chodit do školy; to já se jen asi naparuju XoD (Kdosi mě nakazil....) ;-) ~~ 10. 1. 2010 - teď byly dobrý díly, souboje Jirayi a Peina, Sasukeho a Itachiho... Tyhle díly opravdu stojí za to dívat se na Naruta :-) ~~ 6. 4. 2010 po filleru s Utakatou, jehož začátek byl dobrý, ale konec - jak to tak bývá u fillerů - nestál za nic, tu zase začíná manga, kdy se člověk prostě musí těšit. Trénink s žabkama, útok na Konohu, Painova minulost, Danzou hokagem, souboj se Sasukem... prostě teď to bude jen nadupaný... ^^ ~~ 6. 12. 2013 Před nějakou dobou jsem si dala s Narutem pauzu, ale teď jsem se k němu opět vrátila a dala si tak 40 dílů najednou (s tím, že jsem přeskočila fillery). Pořád mě to baví, ale už se těším na konec, navíc jsem si jistá, že brzy přijde (brzy v porovnání s tím, kolik let už má Naruto za sebou). ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Ichiraku rámen, kam chodí Naruto jíst, je reálné místo ve městě Fukuoka, které najdeme na ostrově Kjúšú. (3T)
  • Naruto: Shippûden v češtině znamená Naruto: Kronika Hurikánu. (Stegr)
  • Stejně jako u japonského dabingu, i v případě anglického dabingu mluví Naruta žena. V japonském případě se jedná o Yuko Takeuchi, v angličtině propůjčila Narutovi hlas americká herečka Maile Flanagan. (Hromino)

Reklama

Reklama