Příběh z doby okupace se odehrává v německém divadle, v němž se střídají dva herecké soubory, český a německý. Inspicient František Jurda distribuuje protinacistické letáky, netuší však, že letáky se už ocitly v rukou gestapa, které podezírá někoho z českého souboru ze spojení s parašutistou vysazeným z Moskvy. Přesvědčení gestapa o tom, že parašutista se ukrývá v divadle, roste, a proto se rozhodne budovu obklíčit. V tento moment se "na scéně" objevuje herec Kylar, na nějž pravděpodobně čeká nejtěžší role v životě. (oficiální text distributora)
triatlet
Zpracování mi připomnělo Noc rozhodnutí - rukopis Jiřího Svetozára Kupky je rozpoznatelný. Škoda průměrné výpravy – diváci v hledišti by spíš zapadli do 70. let než do doby Protektorátu. Zbytečná poplatnost se socialistickými myšlenkami v ilegální tiskovině Palcát a s letci z východu (o tom Kupka napsal scénář k filmu Piloti). Ale převažují výborné herecké výkony, skvělý je nápad se zasazením děje do divadla, využití replik z divadelních her.(3.5.2010)
argenson
Poměrně zdařilý televizní film z doby okupace, který se tématicky podobá staršímu (a lepšímu) filmu Kat nepočká. Luděk Munzar odvedl standardně dobrý výkon v příběhu o tom, jak je těžké v nelehké době skloubit touhu po práci a zachování osobní cti. Stejně tak bylo příjemné vidět Stanislava Třísku v jiné roli než notoricky známého Škopka. Zaujme i Vladimír Brabec, který ze své kolaborantské pozice moci předvádí bravurní hru kočky s myší. Laciná a době vzniku poplatná byla zmínka o tom, že hledaný parašutista byl z Moskvy, když dobře víme, že parašutisti k nám přicházeli spíš z druhé strany. Přesto tomu celému něco chybělo a já se obávám, že časem zapomenu, že jsem tenhle film někdy viděl.(29.4.2009)
Přemek
Poctivý pokus o příběh o odvaze a zbabělosti. Luděk Munzar je přesvědčivý, pokud jste však viděli více inscenací ze 70. a 80. let, v nichž účinkoval, máte pocit, že lehce šaržíruje. Přesto obstojná záležitost, kterou lze vidět i dvakrát.(9.7.2007)
Lish84
Film přináší zajímavou zápletku z období okupace, která na téma odboje nahlíží zase trochu jinak, ale bohužel doplácí na průměrné scénáristické, režijní i technické zpracování. Zejména v závěru je cítit, že vše mohlo být dramatičtější, napínavější a snad i akčnější. Režisér až příliš spoléhá na dramatický potenciál hereckého výkonu Luďka Munzara v hlavní roli (který ale rozhodně nezklame). Jinak důraznou poznámku, že parašutistu neposlal Londýn ale Moskva, si tvůrci mohli odpustit...(10.7.2007)