Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Izraelská tvorba mne překvapuje čím dál tím více. Návštěva Kapely je film absolutně bez klišé, vtipný, vážný, vyváženy a především předkládá opravdu pravdivé a (subjektivně) sympatické sociálně-duševní pochody jednotlivých hrdinů, skrze problematice dvou jasně nejneznepřátelenějších světových náboženství, u kterých může aspoň někdy vyhrát lidskost nad krvelačným fanatismem. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Takový blízkovýchodní Ztraceno v překladu bez shoegazu a ikebany zato s arabskou kapelou. Jemný humor, který na vlně melancholie občas spadne do kalicha hořkosti. Vše výmluvně podtrženo lahodnou kamerou, která každý záběr podrží o trošičku déle než by se zdálo být nutné. Nadto z krásný milfy Diny se nedaj odtrhnout oči a charismatický Khaled (Saleh Bakri) si mě získal už jako Suleimanův otec Fuad v Čase, který zbývá, takže těch kraťoučkých 85 minut příjemně uteče jako voda. No a kapela zase odjede :) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové malé, téměř nevýrazné, obyčejné nic, které uteče jako voda. Ale velmi milé a sympatické. Téměř nic podstatného se zde neděje, dalo by se říct, že snímek ani zásadní příběh nemá. Kapela dojede, pojí, popije, pokecá a další den jede pryč:) Milé dialogy i atmosféra. A Ronit Elkabetz je kočka. "Kvůli tomuhle jsem strávil pět let na akademii, abych hrál pochody někde v poušti?" ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pomalý nevtíravý artově laděný film, příběhem však jednodudušší a veškeré dění tvoří "běžné" rozhovory mezi všemi postavami a napětí většinou nedorozumění vzniklé rozdílem kulturních a náboženských postojů. Přesto však velmi lidské a decentní. Humoru tam tolik není a do komediálního žánru bych ho osobně nezařadil - jak je uvedené v infu o filmu. Dávám slabší 4* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když egyptská kapela přijede omylem místo do Petah Tikvy do Bejt Hatikvy? Celkem nic, autobus zpátky už nejede a díky majitelce místního trafiko-bufetu seženou nocleh u ní a jejího kámoše. A vztahy se můžou rozvíjet. Rozhovory, poznávání, srážka kultur. Film není o politice ani o izraelsko-egyptském napětí. Je prostě jen o lidech. Dobře natočený snímek s příměsí exotiky, neznámých jazyků, ale i všem lidem srozumitelných druhů komunikace. Pro znalce místních poměrů ještě o mnoho zábavnější. 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl státem Izrael oficiálně vyslán do soutěže o Oscara pro nejlepší cizojazyčný film, ale protože se v něm mluví převážně anglicky, byl Akademií diskvalifikován. Místo něj tedy Izrael nominoval film Beaufort (2007). Angličtina ve filmu slouží jako dorozumívací prostředek mezi egyptskými Araby a izraelskými Židy. (Iggy)

Reklama

Reklama