Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

angel74 

všechny recenze uživatele

Lehce komediální melodrama, v němž se zdánlivě nic neděje a přitom je plné příběhů, které předkládá divákům bez zbytečné ukecanosti, zato s patřičnou dávkou suchého humoru. Nejvíc jsem se nasmála při randění ve třech s nápaditým využitím kapesníčku a lahvinky šnapsu. Během sledování filmu jsem se kromě jiného utvrdila v tom, že arabština je vskutku krásný zvukomalebný jazyk, a také, že chytlavé rytmy zdejší tradiční hudby dovedou nabít silnou pozitivní energií. (80%) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Policajti patria internacionálne k neobľúbeným profesijným skupinám. Policajní hudobníci sú na tom iba o niečo lepšie. O malej obľúbenosti Egypťanov v Izraeli a naopak tiež nepochybujem. Takže keď sa Alexandrijský policajný orchester vinou nejakého organizačného lapsusu ocitol bez prostriedkov na nejakom odľahlom mieste v Izraeli, bolo tým rozohrané na celkom dobrý film s možnosťou striedania žánrov. Bohužiaľ z existujúcich možností si tvorcovia vybrali iba nudu a chvála im preto môže patriť iba za to, že nuda netrvala dlho. Tie hviezdičky sú za láskavosť a ohľaduplnosť k divákom a za zaujímavú izraelskú herečku. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové malé, téměř nevýrazné, obyčejné nic, které uteče jako voda. Ale velmi milé a sympatické. Téměř nic podstatného se zde neděje, dalo by se říct, že snímek ani zásadní příběh nemá. Kapela dojede, pojí, popije, pokecá a další den jede pryč:) Milé dialogy i atmosféra. A Ronit Elkabetz je kočka. "Kvůli tomuhle jsem strávil pět let na akademii, abych hrál pochody někde v poušti?" ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho dne Alexandrijského policejního orchestru na zájezdu kdesi uprostřed izraelské pustiny. Z této zápletky pak vychází spousta humorných scén a já jsem se díky milému humoru, který se v Kapele objevuje, opravdu poctivě prosmál celým filmem. Ústřední dvojici Gabai - Elkabetz ta arabsko-židovská spolupráce opravdu šla. Sasson Gabain, kříženec mezi Benem Kingsleyem a Miroslavem Krobotem, a Ronit Elkabetz, krásná a živočišná herečka. A díky krátké stopáži byl film zaplněn tak akorát, bez jakéhokoliv prázdného nebo nudného místa a utekl jako voda. A jako bonus, záběry izraelské pustiny. ()

wellar 

všechny recenze uživatele

Herci si odo mna tych 5 hviezd zasluzia .. Tolko ludskych pribehov tu je, ze by clovek rad spoznal kazdeho osud este viac ...Najhlbsi a zaroven najvernejsi mi prisiel pribeh mladeho otca a jeho neprijemne sa spravajucej manzelky. Ako zaver skladby - bez zvuku vznesenych nastrojov a fanfar - aj on skoncil vo svojom zivote. Sice nie majestatne ale ani smutne. Asi to som si z tohoto filmu zobral. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl státem Izrael oficiálně vyslán do soutěže o Oscara pro nejlepší cizojazyčný film, ale protože se v něm mluví převážně anglicky, byl Akademií diskvalifikován. Místo něj tedy Izrael nominoval film Beaufort (2007). Angličtina ve filmu slouží jako dorozumívací prostředek mezi egyptskými Araby a izraelskými Židy. (Iggy)

Reklama

Reklama