Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je pojem, který úspěšně všechny naše televize ignorují už hezkou řádku let (narážím hlavně na dokumentární ráj ČT2). Přitom právě Man vs. Wild je cool počin, který by mohl nalákat mladou generaci k dokumentárnímu žánru. Člověk, který dává parkour v přírodě, na lávovém poli, v rozpadlých budovách starých komunistických fabrik přece musí bavit každého, nebo ne? Spousta zajímavých informací, které vám pedofilní učitel zeměpisu na základce jen vyprávěl, Bear předvede hezky v praxi. No napadlo vás, že můžete sežrat syrového Lososa přímo z řeky, odříznout si určitý kus z mršiny zebry a sežrat ho bez toho, abyste se posrali a chcípli? Tenhle člověk snad umí úplně všechno. 90% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Trošku to stráca na dramatičnosti a vierohodnosti, keď si človek vedomí, že aj v tých najnebezpečnejšie vyzerajúcich scénach sa za ním plahočí minimálne jeden človek s kamerou v ruke. Každopádne naozaj zaujímavých informácií k prežitiu je tam požehnane v každej jednej epizóde a k tomu priložený recept na nejakú miestnu deliaktesu, ktorá síce nezaženie hlad, no zaručene vás pri pohľade na ňu prejde chuť jesť (tá gigantická larva zatiaľ vedie). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zopakujme si Bearovy rady: 1. Zorientujte se, kdekoliv, kdykoliv, vždy si ujasněte kde jste a kam chcete jít. 2. Hýbejte se, pohybujte se. A to ihned po zorientování. 3. Dejte si pozor na svůj psychický stav. 4. Jídlo = energie. 5. Úkryt zvyšuje šance přežití při delších trasách. 6. Oheň, přítel při přežití. 7. Respektujte okolí a neriskujte. Takže pokud omylem vypadnete z letícího letadla do nehostinné pustiny a pád zázračně přežijete, tak se vám rady novodobého skautíka Beara Gryllse budou jistě hodit. Pokud však nehodláte nikdy opustit bezpečí betonové džungle, tak můžete s úžasem sledovat primitivní stavební postupy, nedobrovolnou přeměnu pobíhající fauny v potravu či smysluplné využití odpadků. Já tedy poslední dobou z letadla příliš často nepadám, hlubokým vodám, exotickým a zmrzlým místům se vyhýbám, takže jsem v tomto pořadu hledal spíš zábavu než poučení. A té zábavy moc nebylo, takže mě spíš baví to, jak Bear při natáčení trpí hlady - https://www.reddit.com/r/funny/comments/49xrvl/bear_grylls_on_a_lunch_break_from_filming_man_vs/. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je nádhernej chlap. Ale o to tady přece nejde, že. Anebo, kdo ví ... :) Parádní průvodce cestováním v extrémních podmínkách. Ne, že bych nějaké takové cestování nějak vyhledávala, spousta příjemných chvil na řadě dětských táborů a obdiv k přírodě jako takové se asi nepočítá, ale dívá se na to vážně pěkně. Tohle je zábava na úrovni, poučná, občas šokující a velmi zajímavá. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Zoznam vecí, na ktorých si Bear Grylls v divočine "pochutnal": obrie červy, tarantula, chrobáci, solifugu, škorpión, veverička, jašterica, žaba, očná bulva byvola a ovce, mäso zo zdochliny zebry, tuk z ťavy, mravce, slimák, kobylka, korytnačka, piraňa, viacero druhov hadov, semenníky kozla, netopier, surové ryby, trus od medveďa, surové vajcia so zárodkom, krokodíl, obria stonožka, skunk a samozrejme viacero druhov semienok, rastlín a plodov. (Greenpeacak)
  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)

Reklama

Reklama