Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hmm, na první pohled to vypadá jako velmi poučný dokument ve velmi zábavné podobě. Jenže je to hold nebezpečný materiál a proto to hodnocení. Když pominu, že má od začátku vybavení, které by člověk v takových situacích určitě neměl, a nachází věci, které by se na takových místech nemuseli nalézat, tak prostě dává takové rady, které by mohly znamenat vaši smrt. Tak například vaření masa v oblasti plné šelem, pití moči proti dehydrataci, utíkání před medvědem, skákání z výšky do řeky, kterou nezná, skákání na lávovou kru. Takovéhle činy nejsou nutné k přežití, ale nutné k umírání. Nejzábavnější mi přijde procházení rozborů toho, co říká. No ale formu to má dobrou... teda až na řeči na způsob: "Oheň je dobrý. Oheň potřebujete k přežití. Oheň je esence k lidskému životu, ale bacha, když do něj strčíte ruku, tak to pálí. A věděli jste, že oheň zabije ročně deset miliard lidí? ". ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Macgyver, Chuck Norris a teď Bear Grylls. Je úplně jedno, že ho doprovází štáb a pomáhá mu. To by to taky mohlo po 3 dílech skončit, buď kvůli malé působivosti jedné kamery a většinou Bear za ní, případně, protože by se Bear někde zabil. Může mít jistění, ale ta příroda, ty zvířátka, ty propasti - to je reálné. (až na žhnoucí lávu, zřejmě) Pokud ovšem tohle překousnete, určitě se i něco dozvíte, protože sic sem tam dal nějakou špatnou radu, pořád je tam těch zbývajících 40 minut, kdy dává rady dobré. A když vás přestane bavit, co zrovna Bear dělá, můžete se kochat terénem, který ho obklopuje. Pořád je na co se dívat. Pořád je co poslouhat. Pořád je to jen člověk. A k tématu konzumace potravin - jeho stravovací návyky bych pouštěl dětem ve školních jídelnách, aby si tu polívčičku a univerzální hnědou omáčku pořádně vychutnali, protože může být hůř. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

Dixxx 

všechny recenze uživatele

jist jeste nestravene jablko z vykalu medveda nebo si dat larvicku, coz takhle si po vydatnych jaccich jatrach dat i jeho oko, ktere je xkrat vyzivnejsi nez steak!! proc si na sibiri v minus triceti nepreplavat reku nahej a vsem ukazat jak se zachovat, kdyby nedebojze se nekdo v tyhle situaci ocitnul. jako Bear nevidim spatnej duvod si pres noc lehnout do vykuchanyho velblouda na pousti nebo si sebou tahat hadi kuzi plnou moci!! Pokazdy kdyz vidim jeho dil, tak me vzdy necim hrozive "rozstipe", priznam se, ze obcas je mi soufl, ale obdiv ten SAS vycvicenej dobrodruh ma u me velikej!! jak by rek Bear - JUST EAT IT!!!!!! ()

Sten2 

všechny recenze uživatele

Skvělý serial, který názorně předvádí jak přežít v divočině. Nejde o to jestli se vše děje náhodně. Jde o to, že předvádí jak se zachovat ve chvílích, které jsou pro určitá místa typické a při kterých umírají lidé. Bear Grylls je neskutečný sympaťák a ve všech dílech na mě působí hrozně pozitivně. Tenhle serial ale neni jenom o tom co kdy sežral nebo sežere ( když příjde v hospodě s kamarády řeč na Beara tak chápu, že je to nejzajímavější téma:-) ) ale o naší planetě jejich zákoutí a krás. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Celý štáb musel pred začatím natáčania prejsť výcvikom horolezectva a kurzom prežitia. (Philip_J_Fry)
  • Podobne ako s nožmi je to aj s hodinkami. Bear pravidelne strieda značky: Casio Dynamic Wave Ceptor, Bremont ALT1-P a Breiting Emergency diver pro black. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama