Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Shit 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou asijských akčních legend a to jak hereckých(Jackie Chan, Jet Li), tak i filmových(Opičí král, Drunken Master) a to celý zabalený do americkýho příběhu nedopadlo zrovna slavně, nejenže souboje jsou dost mdlý a nezajímavý, ale ono i celkový provedení působí dost přeplácaně a moc barevně a oba předpokládaný hlavní tahouni filmu, Chan s Lim jsou více méně zbytečný a hlavně Jet Li coby opičí král působí směšně a tu postavu moc nezvládá a záložní varianta záchrany filmu v podobě Michaela Angarana je snad ještě horší. Krom toho celá ta legenda o nesmrtelných a o tyči co se má vrátit je vcelku nudná a to se radši ani nebudu zmiňovat o stupidním zakončení, nebýt skvělý hudby, spousty soubojů a Yifei Liu, tak snad jdu i níž ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

O filmu, ve kterém se setkají Jet Li a Jackie Chan snili jejich fanoušci už pěknou dobu. Mohli si vybrat ovšem lepší projekt, než rodinnou podívanou. No ale co, aspoň že už to je. Mohlo totiž být mnohem hůř, protože ohlášení režiséra příšerného Strašidelného domu ve mně ze začátku vyvolalo děsivou reakci. Nakonec se ale rejža trochu převdedl a nabídl nám vcelku příjemnou podívanou s velmi dobrou choreografií. Jackiemu a Jetovi to kope pořád stejně dobře a při akčních sekvencích film dobře utíká a prominete mu i slabší dějovou linii. Scény, kde se nebojuje už jsou malinko horší a zvlášť někdy v půlce to byla trochu nuda, ale pak se to zase zvedlo a závěrečná bitva byla parádní. Jenom ten Michael Angarano mě chvilkama iritoval, duo Jackie-Jet mi to ovšem dokázalo vynahradit. Vcelku je to takový neškodný průměr, který ovšem fanoušky zmiňovacích bijců potěší, zvlášť pokud viděli jejich předchozí snímky (War a Rush Hour 3). ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jakožto příznivec asijských akčních snímků jsem horlivě očekával jak dopadne spojení dvou legend Kung-fu Jeta Li a Jackieho Chana. Příběhy založené na asijských legendá ve spojený s neobyčejně krásnou přírodou mám velmi rád a právě záběry z přenádherných exteriérů jsem si vychutnával plnými doušky (kameraman, který mimochodem má Oscara za Tygr a drak se opět parádně vyřádil). Akční scény mají skvělou choreografii a výborně se na ně kouká. Bohužel mám se snímkem jeden velký problém. Téměř mi nevadilo, že se jedná o popcornovou záležitost, ale Michaela Angarana v hlavní roli jsem opravdu nepřekousl. Jeho proměna v rádoby bojovníka je doslova k smíchu a každý jeho "drsný" pohled působí neuvěřitelně komicky. Nebýt jeho v hlavní roli dal bych čtyři....... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

K americkým filmom, v ktorých hrajú azijské akčné hviezdy som veľmi skeptický. Nech sa aziati predvedú akokoľvek, nič to nezmení na fakte, že volant drží hollywood. Tak tomu je i teraz. Pýtam sa otázku. Aké by to mohlo byť, keby mal ten film aspoň o trochu menej debilný scénár ? Ano, kľudne to mohol byť vinikajúci film. Pri úvodných titulkoch zaplesá radosťou srdce každého fanúška kung-fu filmov, vo filme je kopec odkazov na filmové klasiky a Jackie Chan a Jet Li (ten je ako Opičí kráľ dokonalý) pod taktovkou Woo-Ping Yuena frčia na plné obrátky takmer ako za mlada. Aziati odviedli svoju robotu na jednotku. Amíci zreciklovali čo sa dalo, pridali ktomu kopec (slušných) efektov a vytvorili neznesiteľne klišovitú i keď neškodnú rozprávku (nezamýšľal to niekto ako paródiu?). Back to Hong Kong. (6/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Další bílej kluk, co chce umět kung-fu“…. Žádný nový Karate Kid, ale kouzla a čáry, brána – nebrána, hezké digitální exteriéry, hudba, dvě legendy a velmi (opravdu!) velmi soubojů. A právě na těch soubojích to stojí, protože příběh je jednoduchý a zábavnost je úměrná jejich choreu a střihu. Když nejsou, přinutí vás se zamyslet, co vše vám pohádka připomíná. A potom můžete být trochu zklamáni. Ale soubojů je tu opravdu celkem dost! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jde o první hollywoodský film Jackieho Chana, na kterém se nepodílel jako choreograf. (SG-1)
  • Pred začiatkom natáčania si celé obsadenie upravilo kostýmy a prečítalo scenár. Niektoré dialógy boli upravené tak, aby vyhovovali schopnostiam rôznych hercov hovoriť anglicky, keďže väčšina hercov mala angličtinu ako svoj druhý jazyk. (Zeker)
  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama