Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 2

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (494)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemná kung fu pohádka, kde je sice hlavní hrdina totálně zastíněn svými legendárnímy pomocníky, ale to nic nemění na tom, že to prostě docela odsejpá. Bitky sice nejsou to co bývaly za nejlepších časů Jackieho i Jeta, ale furt mají šmrnc. Oproti tomu Angarano je opravdu tragéd (v téhle roli). V jedný scéně se mu dokonce Jackie s Jetem hurónsky řehtaj přímo do ksichtu, jakej je to kašpar. Jeho přeměnu v bojovníka mu nesežere ani malý děcko. Měli ho nechat loserem celej film, protože to mu sluší víc (nemyšleno nijak ironicky). No a kdo vyhrál v ultimátním boji dvou ikon? Jackie Chan byl sice zábavnější a měl jsem ho radši, ale Jet Li nejenže svedl souboj s hlavním záporákem, ale ještě k tomu se Jackiemu vychcal přímo do ksichtu. Fakt! :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto je jedne s tých filmov, na ktorý som sa pozrel len kvôli hudbe. Síce Jackieho Chana a Jeta Li má rád, no nevoňal mi ten príbeh podobný nekonečnému príbehu. Každopádne som sa nakoniec k tomu dostal. No a nieje to najhoršie. Herecké obsadenie s nádherným Čínskym prostredím a ešte úžasnejšou hubou ma zo začiatku trochu pohltili, ale celý film bohužiaľ vsádza len na to. Príbeh je fakt obyčajný a nudný a ani dve veľké mená to nevytiahnu. Škoda. Oblúbený soundtrack: The Mountain of Fruit & Flowers, China Begins, Hops' Shop, The Legend of the Temple Staff, The Seeker of the Prophecy, Monkey King Released, Her Destiny Was Written, ''As One Tale Ends...''. 65% - 3* ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zastaralý, nenápadný a nenápaditý film. Ale zároveň tak neškodný a bez konkrétnych chýb, že mu proste niet čo vytknúť. Pamätať si aho ale budeme asi iba preto, kto sa v ňom stretol. A osobne si cením, že k ním bol scenárista stopercentne férový a obaja tu majú fakt pekné role, zužitkovávajúce parametre ich osobnostných kultov. ()

petero 

všechny recenze uživatele

I keď zo stretu dvoch bojových legiend je nakoniec len vcelku priemerná záležitosť, vzhľadom na zvolený, typický ázijský, rozprávkový príbeh, to nie je zlé a z každej kultúry si berie to najlepšie. Z tej ázijskej pestrofarebný look a z tej americkej filmárske spracovanie, ktoré je pre priemerného diváka neulietavajúceho každodenne na ázijských historických kung-fu filmoch predsa len polopatistickejšie. Oba do seba dobre zapadli a to vďaka choreografovi bojových scén, takže nikto nemôže šomrať že film postráda patričné množstvo prehľadne natočených bitiek. Oddychovka ako má byť. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Oproti ne právě pozitivním předpokladům pojícím se zejména ke jménu režiséra se z Forbidden Kingdom vyklubala vcelku příjemná kung-fu pohádka, jež pro mě osobně byla překvapivě koukatelnější než většina vážných čínských historických spektáklů za poslední dobu. Jet s Jackiem si natáčení podle následných reakcí asi moc neužili, ale na obrazovce to znát není, bouchá jim to víceméně pořád slušně a jejich duel je nejlepším mačem filmu. Woo Ping hraje v choreografii na jistotu a průměrná kamera ze soubojů nevykouzlí moc efektních okamžiků, leč je to přehledné, což se také počítá. Kromě na Jeta a Jackieho bych se těšil ještě na bičem se ohánějící bělovlasou záporačku, ta vážně stojí za to. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)
  • Jackieho replika o prázdném a plném šálku čaje je známé buddhistické rčení. (Vojcl)
  • Jde o první spolupráci mezi Jackiem Chanem a Jetem Li. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama