Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Carter Nix (John Lithgow) je uznávaný psycholog, milující manžel a oddaný otec, který se rozhodne věnovat rok výchově své dcery. Carterova žena jenny (Lolita Davidovich) je samozřejmě nadšená tím, že její pozorný manžel bude doma. Když se ale Carter začne k jejich dceři podivně chovat, Jenny je znepokojená. Situace se začne komplikovat ve chvíli, kdy se znovu objeví Jennyina stará láska (Steven Bauer). Nikdo ale nepředvídá vývoj rozdvojení Carterovy osobnosti, ani to, že se budou opakovat ďábelské experimenty jeho choromyslného otce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Visáč 

všechny recenze uživatele

De Palma opäť vykráda hitchcockovské motívy, ale... má to miestami televízny look, Lithgow nie je materiál na hlavnú postavu a okopírovaná scéna z Psycha v močiari je vyslovene trápna (dokonca aj na De Palmu). Príbeh o x-krát rozpoltenej osobnosti = pitomosť prvej kategórie. Ale i tak je to ešte celkom slušná zábava. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si užil. Brian De Palma znásilňuje Hitchcocka ( a to doslova ), podráží diváka, opouští žánrová pravidla a já se skvěle bavím, s občasným příjemným mrazením v zádech a úsměvem na rtech ( přímé citace z Psycha ). Dočkal jsem se i De Palmových obsesí monitory ( obecně voyeurství ) a dlouhých steadicam záběrů ( ten nejdelší má těměř 4 minuty ). A samozřejmě nějaké ty vracečky. Brát to jako seriózní thriller/horor je fatální chyba! Pobavte se! Zásadní pro vvychutnání nebo odvrhnutí tohoto filmu je to, do jaké míry jste ochotni přistoupit na De Palmovu hru, kde je pro vás míra "tak tohle už ne." Závěrečná scéna je lahůdka!!! -- Sám Quentin Tarantino na bonusovém disku k Pulp Fiction ( rozhovor s Charlie Rosem, 31. minuta ) říká, že se u tohoto filmu skvěle bavil a označuje ho za experiment na téma "Jak neuspokojit řadového diváka." Souhlas. Jen mě mrzí, že jsem ještě neviděl De Palmovy starší thrillery, protože je možné, že tohle už je jen slabý odvar. -- psáno cca o 3 týdny později: Femme Fatale je taky pecka a Brian De Palma jde do mých TOP 5. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Naprostá píčovina, u které jsem se ale občas dobře zasmál. Zásadní chyba je to, že bezpečně víte, co se stane za pět minut (až na jeden cekem nepodstatný zvrat) a tím i nulové tempo příběhu. Navíc to celé vypadá jako televizní inscenace ostravského studia české televize (až na ty mega dlouhé jednolité záběry). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Raising Cain ukazuje, že jednou z De Palmových osobností je pořád ten uchylák, jakého milujeme (nebo nenávidíme) ve filmech jako Body Double či Dressed To Kill. Nemůžete tedy čekat solidní (a logický) thriller, ale šílenost s dlouhými kamerovými jízdami, bizarními zvraty a povrchním kopírováním Hitche (který fajnšmekrovské záběry používal pro lepší vyprávění příběhu, zatímco zde opravdu potěší jen oko - třeba šílená finální zpomalená scéna). Opravdu nic pro "obyčejného" diváka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma je lepší režisér než scénárista, a tak jeho za vlasy přitažený scénář o únosech dětí a pokusech na nich drží nad vodou právě výborná režie, která se snaží jít ve šlépějích slavných thrillerů A. Hitchcocka. Záměrně je snímek natočený tak, že na první pohled vypadá o nějakých třicet let starší. Krimithrillerů a hororů o rozdvojení osobnosti už kinematografie vyprodukovaly spoustu a Kainova výchova do absolutní špičky nepatří, ale John Lithgow svého psychopata zahrál nesmírně přesvědčivě a vyhrál si se všemi nuancemi, které tahle role nabízí. Lepší tři hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. Kdybych byl psychiatr, asi by šlo mé hodnocení dolů a v komentáři by se objevila nejedna profesní výhrada... ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama