Reklama

Reklama

Detektiva Chana (Nicholas Tse) čeká velký životní okamžik. Ve chvíli, kdy jeho nastávající v místním klenotnictví vybírá svatební prsteny, je před obchodem přepaden obrněný vůz s penězi. Mohutnou explozi, která loupež provází, dívka nepřežije. Chan od té doby prahne po pomstě, lupiči však zmizeli beze stopy. O šest měsíců později Chan při řešení jiného případu na vrahy své snoubenky narazí. Začíná hongkongská akční podívaná se skutečně adrenalinovou náloží: vzrušující honičky, dynamické přestřelky, vše (včetně humoru) v ideálně namíchaném filmovém koktejlu. Spravedlnost se neobejde bez tvrdých pěstí. Hongkongská akční podívaná s adrenalinovou náloží. Legendy bojových filmů Jackie Chan a Jet Li se pomalu stahují z akční kinematografie, ale mezitím v Hongkongu dospěla nová generace fyzicky zdatných herců. Jejich filmy kombinují reálné fyzické dovednosti aktérů se speciálními efekty pro maximální adrenalinový atak na diváka...
Na tradičně prostinký a schematický příběh jsou navěšeny spektakulární akční sekvence, v nichž herci předvádí dech beroucí kung-fu souboje a krkolomné kaskadérské kousky, které nekřiklavě překračují hranice fyzikálních zákonů. Vznikl tak další famózní důkaz, že centrem bojových filmů i dnes zůstává Hongkong. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akční pecka, která pro mě taková pecka nebyla. Některé akční scény jsou opravdu skvělé, ale když hlavní boss zlé bandy kopne do člověka a ten odletí 10 metrů a přitom to je opravdu člověk (resp. oba jsou lidé), tak je to už opravdu přehnané. I přesto, kolik tu bylo opravdových akčních scén? Bohužel málo.... moc málo na vypalovačku z Hong Kongu. Největší údiv jsou pro mě však hodnocení přítomných uživatelů. Buď jsem se díval na špatný film, nebo nechápu základy akčního filmu... V neposlední řadě, mi přišlo, že "emo uhlazený future" vzhled většiny postav docela kazí možnosti orientace obyčejných diváků, které nepoznají obličej Nicholase Tse podle hmatu. Tak jako tak, obyejný průměrný film. Benny Chan dává opět zapomenout na svůj výkon s NPS. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film by se měl každý dívat v originálním znění a bez titulků - pokud je totiž postavám rozumět, človek má skoro chuť stydět se za samotné herce, že museli říkat takové hlouposti a přitom se tvářit smrtelně vážně... Mezi mé největší hongkongské oblíbence se pomalu šplhá Jacky Wu (známější jako Wu Jing, kdo se v těch amerických jménech má vyznat), který má asi v genetických předpokladech, že se bude ve filmech tvářit drsně a nakope ostatním prdel (viděl jsem s ním zatím jen Sha Po Lang) - ta poloha mu sluší a když dává na závěr zabrat hned třem klaďasům, nelze mu nefandit. V duelu Invisible Target s Flashpointem u mne nakonec vyhrál ten druhý jmenovaný, Benny Chan není tak dobrý režisér jako Wilson Yip a většina jeho pokusů o cool záběry vypadá spíše trapně. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akčná pecka a adrenalínová nálož tohto roka v jednom! Donnie Yen s Wilson Yipom sa budú musieť vo Flash Pointe sakra snažiť, aby sa tomuto aspoň vyrovnali... ;-) / UPDATE: Takze po zhliadnuti Flash Point mozno povedat, ze Donnie s Wilsonom odviedli slusnu pracu, ovsem palma vitazstva z mojich ruk patri Invisible Target. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že v Hong Kongu se ještě pořád umějí vyhecovat a dohnat mladou generaci před kamery, aby rozkopala pár překližek a skleněných tabulí. Invisible Target je slušnou konkurencí pro Donnieho Flashpoint a představuje kompletní mladou generaci (Shaw Yue, Nicholas Tse, Wu Jing, Andy On), kterak to do sebe řeže. Vynikající honičky, skvělé bojovky, které mají sice poněkud jednodušší choreografii, ale všechno se při nich tříští... jenže... Benny Chan je rutinér a se svým učesaným vizuálem klouže po povrchu neskutečně zdlouhavého a pitomého děje. Sorry, ale sedm kung-fu sirotků, zkorumpovaní poldové a trio Dušínů na straně dobra, to by mě přesvědčilo jen v případě, že by film zůstal nonstop akcí jako je tomu v první polovině. Jenže pak se začne přikládat stále víc a víc patosu a zbytečné vaty, která stopáž nafoukne na dvě hodinky. Uff... nedokážu si představit, že bych na to podruhé koukal vcelku. Akční stránka na jedničku, ale ta předstíraná vážnost, které chybí nějaký opravdu kvalitní herec, ta z toho jedním šmahem dělá jen trochu povedenější "trendy" film... věčná škoda. Zas budu muset čekat na to, co předvede Wilson Yip. (70%) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice slušný a nenáročný akčňák hongkongské produkce. Akční scény jsou sice silně předimenzovány a postavy po kopu odlétají několik metrů, hrdinové vydrží více než boxovací pytel a film ne vždy ví čím chce být, což dokazuje zbytečně přepálená stopáž. Na druhou stranu se ale na film pěkně kouká, akce je dost a ve většině případů opravdu kvalitní a postavy nejsou pouhé loutky pana režiséra. Všehovšudy slušná podívaná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Benny Chan požadoval, aby nebyli použiti žádní dvojníci, a všechny scény ponechal jen na hercích. (KucC)

Reklama

Reklama