Reklama

Reklama

Pohádkové dívánky

(pořad)
  • Československo Rozmarýnek (více)
Rodinný / Loutkový / Animovaný / Hudební
Československo, 1953

Obsahy(1)

Tento dětský pořad se kdysi dávno vysílal na ČT. Viděli jsme zde různé pohádky a pořad zpestřily i všelijaké hry. Pořadem provázela Štěpánka Haničincová a nesměl chybět ani Čertík Bertík. (duklak2)

Recenze (27)

sator 

všechny recenze uživatele

Televizní dívánky s malinkatým kolotočkem, který se během znělky otáčel a houpaly se tam zvířátka a na korouhvičce na jeho stříšce byl kohoutek a záběrem na něj znělka končila :)))) a začínaly pohádky... http://www.youtube.com/watch?v=BhTcZ_s_dzY Pohádkové dívánky jsme nenašli a ani se na ně nepamatujeme. A nenarazili jsem na ně, ani když jsme se probírali různými pamětnickými vzpomínkami na dětské vysílání v ČST. ***************************************************************** Existovala pásma: „Rozmarýnek“ – dětské pásmo se Štěpánkou a čertíkem Bertíkem (obdoba dnešní Kouzelné školky), zde byla znělka s kolotočem a písničkou – to možná bude onen pořad!!!! Ale rozhodně nikdy neměl název Televizní (Pohádkové) dívánky.(nesouhlasím protože je desítky pamětníků kteří si jej po takovým názvem pamatují) Některé prameny uvádí, že běžel už v roce 1953, další data hovoří o letech 1977 až 1986, kdy Štěpánku později nahradila Jitka Molavcová, Bertík zůstal. „Pohádky na přání“ - se Štěpánkou a čertíkem Bertíkem – v roce 1968, v rámci vysílání Večerníčku „Bertíkův pohádkový zvěrokruh“ - 1971 „Pohádková půda“ – 2000-2002, nedělní dopolední pásmo pro děti. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s Karlosem! Rozmarýnek je snad ještě větší nostalgie našeho dětství, než Magion a Studio Kamarád. Tenhle pořad jsem viděl naposledy ve školce a to už je dobrých 20 let zpátky. Štěpánka Haničincová byla jednoznačně nejlepší moderátorkou dětských pořadů. Přistupovala k tomu profesionálně a bylo na ní znát, že ji to opravdu baví. Vybavuji si i Čertíka Bertíka a tu úvodní melodii. ()

Reklama

Big Bear

všechny recenze uživatele

..Pojďte s námi za pohádkou, projdeme se pamětí, naše staré kamarády nehodíme do smetí...'' --- Tenhle pořad je pro mne hodně b.c. :-). Pamatuji jak nám to ve školce pouštěli, jak to bylo ještě černo-bílé. Samozřejmě jsme milovali Štěpánku (dodnes si vybavuji její hezký hlas) a samozřejmě loutku čertíka Bertíka. Vybavuji si ale i krátký seriál Strašidýlko Famfulínek. Byla to krásná doba. Jako malý jsem tehdy nevnímal co se kolem ve světě dospělých děje. Rodiče chodící na všelijaké schůze, nástěnky opěvující 1. máj, VŘSR i  povinné vyvěšování české a sovětské vlajky 9. 5 1945 jsem bral jako samozřejmost. Byl to prostě svět kolem mne. Samozřejmý a běžný. Až později jsem zjistil, že tenhle ráj má své trhliny a to dost veliké...  * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Naše staré kamarády nehodííííííme do smetí....A ta písnička tak nějak končí. Je nutno si mě představit jak to zpívám operním altem. Pásmo pohádek ve své době, ano pouze a jen ve své době, se stalo fenoménem. Štěpánka a její Čertík Bertík pouštěly krátké loutkové a animované pohádky, (co spolu dál dělali když zrovna jela nějaká pohádka o tom lze jen spekulovat), kdy asi nejvíce se mně vryly do paměti dva opičáci Hup a Hop. Na ty dva mě nesahejte:-) A dál už si vybavuji pár pohádek, které byly z dnešního pohledu dětského diváka poněkud slabé. Asi těžko by dnešní dítě bylo hotové z tohoto pásma.Takže zdejší hodnocení je přehnané a volím smířlivějších a odpovídajících 60% Je nutno si přiznat, že stěžejní postava Čertík Bertík byl latentní homosexuál a aby se to udrželo v tajnosti musel spolupracovat s STB. Díky tomu působil na televizních obrazovkách tak dlouho. Intimní vztah udržoval pak po pádu komunistů s Pavlem Vítkem a Lumírem Olšovským, občas zkusil trojku s Honzou Musilem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Opět nemůžu hodnoti jinak než plným počtem ... tohle všechno jsou pořady mého dětství ... ne že bych byla ročník třiapadesát, ale tento pořad se vysílal i za mě. Čertík Bertík a Štěpánka :-) ... já chci zpátky do svého bezstarostného světa! :-)) "Pojďte s námi do pohádky, projdeme se pamětí, naše staré kamarády, nehodíme do smetí" ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama