Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

ad 

všechny recenze uživatele

První záběr je opravdu neobyčejný, stylový, a dechberoucí...De Palma si s ním musel zase pořádně vyhrát. Škoda, že zbytek filmu už tak zajímavý není. De Palma sice pořád dělá co může, ale jedná se spíš o formální manýrismus. Ale pořád je to to nejzajímavější na celém filmu, protože scénář je neskutečně stupidní (kdo je v ději kdo zjistí pozorný divák už po přečtení anotace), herci nezajímaví, napětí po prvním záběru už jen upadá, atd. Prostě vrchol filmu přichází s prvním střihem... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stačí první dvě minuty filmu a hned pochopíte, proč se Cageovo herectví někdy označuje jako šílené. Nicolas střídá polohy s ladností Roberta Rosenberga, ale přesto se mu nedaří zakrýt spíše béčkový scénář. Avšak výborná režie zvládá vybudovat překvapivě napínavou atmosféru, takže film má rázem jiný feeling. Řekl bych, že Hadí oči po všech stránkách ztělesňují svou dobu, povětšinou v tom lepším slova smyslu... 7/10 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Střet dvou charismatických sekáčů amerického filmu mě hodně bavil, Hadí oči nemají nudné pasáže. Možná jsem se nechala zblbnout pohledem Gary Sinise, ale tahle krimi se mi zkrátka líbila. Patřičné napětí, dost slušný scénář, výborné herecké výkony, režisérské vymazlení (boj reportérky s živly, nebo utržená koule jsou pro děj naprosto zbytečné, ale dodávají filmu to něco navíc). Co víc si přát od kriminálky? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hadí oči jsou slušným akčním thrillerem, který nepostrádá napětí, akci a kvalitní zápletku. Navíc k dobru je i poměrně krátká stopáž. Sám jsem se lekl jak rychle mi film utekl. Úvodní dlouhý záběr bez jediného střihu je fascinující. Po skončení jsem si to ještě třikrát zopakoval a smekám před De Palmou jak to všechno skvěle zmákl. Ono vůbec po stránce technické a rutiní vše dokonale klape. Co mi ovšem trochu zklamalo je konec, který tvůrci mohli více natahnout. Jsem celkem překvapen, že snímek je tak nízce hodnocen, neboť jsem přesvědčen, že být v "červeném" by si zasloužil........ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taký typický-netpický cool triler z deväťdesiatok. De Palma využil Cageovu akčnú charizmu z tohto obdobia a dobre urobil. Scenár už tak cool nie je, ako De Palmove dvojobrazy a tak pri závere skôr znudene zívnete. Za zhliadnutie to ale stojí. Ak by bol takýto scenár natočený v zlatom období filmu noir, fungoval by v čiernobielom obraze lepšie a mohla by z toho byť klasika. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Roli velitele Kevina Dunna měl hrát Al Pacino, ale Nicolas Cage chtěl, aby ho ztvárnil Will Smith, který se nakonec natáčení zúčastnit nemohl. Smith a Cage spolu později ještě chtěli natočit komedii Time Share, ale z toho také nakonec sešlo. (Edgerton)
  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)
  • Ve scéně, kdy Rick (Nicolas Cage) dostane zkrvavenou 100dolarovou bankovku, dá si jí do vnitřní kapsy saka. Poté ji však vytáhne z levé vnější kapsy saka. (Caaslav)

Reklama

Reklama